Drömstart gav revansch för Södertälje

Säsongens första hockeyallsvenska möte vann AIK. I det andra fick Södertälje revansch. Drömstarten gav seger med 3–2.

Eric Engstrand, höger, gav Södertälje en drömstart i hemmasegern mot AIK. Arkivbild.

Ishockey2022-11-04 21:30

Södertälje fick en fin start i Scaniarinken med Eric Engstrands 1–0-mål redan efter 3.41 av första perioden.

Sedan kom ytterligare mål i rask takt.

Nikola Pasic satte 2–0 efter 7.41 och bara 2.32 minuter senare satte Filip Engsund dit 3–0 – och gav därmed hemmalaget ett stadig grepp om trepoängare.

Segern blev dessutom en revansch efter 3–6-förlusten på bortaplan den 14 oktober.

– Det var jämnt, tajt i tredje och vi orkade hålla igen. Jäkligt skön seger, säger Engsund till C More.

Tränaren Magnus Bogren:

– Det blev en bra seger. Vi fick jobba mycket på defensiven och det lyckades vi göra bra, säger han till C More.

Seger för tabellettan

Tabellettan Modo fick 4–1 borta mot Almtuna – tack vare Adam Pettersson.

30-åringen satte matchens första mål tidigt i första perioden och stod sedan för ett hattrick när han fick in ytterligare två i tredje.

Full pott blev det även för Djurgården, 4–0 hemma mot Västervik.

Poäng för nyförvärvet

Nyförvärvet Stefan Elliott var på plats och såg derbysegern mot AIK, tränade dagen efter och på fredagen drog han på sig matchtröjan för att göra sin första match med klubben.

Och det blev en lyckosam sådan.

31-åringen, som bildade backpar med Cameron Schilling, var med i förarbete till Stockholmslagets 3–0-mål alldeles i slutet av andra perioden.

Noah Östlunds fullträff krävde videogranskning för att se om tiden var på hemmalagets sida.