Drugge på väg tillbaka till VIK

Oskar Drugge bröt i går kontraktet med Vita Hästen. Och allt lutar åt att han redan i dag blir klar för en återkomst till Västerviks IK. – Jag håller på att diskutera detaljer med hans agent, och jag hoppas vi kan komma överens, säger VIK:s sportchef Tomas Lind.

Comeback i VIK? På tisdagen bröt Oskar Drugge kontraktet med Vita Hästen. Och allt lutar åt att han redan i dag blir klar för en återkomst i VIK-tröjan. Foto: Mikael Kindman.

Comeback i VIK? På tisdagen bröt Oskar Drugge kontraktet med Vita Hästen. Och allt lutar åt att han redan i dag blir klar för en återkomst i VIK-tröjan. Foto: Mikael Kindman.

Foto:

Ishockey2016-10-26 05:44

Oskar Drugge gjorde succé i Västerviks förstafemma förra säsongen. Den offensivt lagde backen svarade för 31 poäng på 40 matcher och var en starkt bidragande orsak till att VIK tog steget upp i Hockeyallsvenskan.

Men 24–åringen valde ändå att lämna för mer etablerade Vita Hästen, där han skrev på ett tvåårsavtal, men tiden där har inte alls blivit som han tänkt sig.

– Jag har vantrivts i Norrköping, det har inte fungerat socialt. Jag har bott i mindre städer under flera års tid och där är allting enklare.

Tacksam mot VH

– Jag är tacksam över att Vita Hästen gick med på att omedelbart bryta kontraktet. Jag vill hemskt gärna komma tillbaka till Västervik där jag hade mitt livs bästa säsong ifjol.

– Där trivdes jag med allt; lagkamraterna, staden och alla vänner runtomkring själva hockeyn. Och Mattias Karlin är den bästa tränaren jag någonsin har haft.

– Finns det en dörr öppen i VIK så vill jag in där igen, säger Drugge.

Intresset ömsesidigt

Västerviks sportchef Tomas Lind bekräftar att Drugge frågat om han är välkommen tillbaka, och att intresset är ömsesidigt.

– Vi söker ju en back, och här vet vi vad vi får. Oskar är en offensivt duktig back och dessutom rightskytt, vilket är extra bra.

Om Lind och agenten kommer överens om de sista detaljerna idag så kan Oskar Drugge vara spelklar till fredagens match mellan Västervik och AIK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!