Dubbla segrar för hårdsatsande laget

Hårdsatsande division tre-laget Virserums SGF inledde ”träningsmatchandet” på bästa sätt. Två matcher spelades i hemmahallen den gångna helgen och det blev seger i båda.

Nyförvärvet från Vimmerby Hockey, Simon Dahl, gjorde tre mål för Virserum under helgens två träningsmatcher.

Nyförvärvet från Vimmerby Hockey, Simon Dahl, gjorde tre mål för Virserum under helgens två träningsmatcher.

Foto:

Ishockey2016-09-27 15:00

På fredagskvällen besegrades Skillingaryd med hela 10-1, en match som inte var någon riktig värdemätare för VSGF.

– Vi var väl helt överlägsna egentligen. Jag tror det kommer bli mycket tuffare på söndag när vi möter Skillingaryd igen, säger nye tränaren Fredrik Pettersson till klubbens hemsida.

Målen i matchen mot Skillingaryd gjordes av Hampus Jonsson 3, Christoffer Velander 2, Simon Dahl, Karl Thorstensson, Robin Jardebrink, Andraes Lundgren och John Höggren.

Två trötta lag

Lördagens match mot Diö blev betydligt tuffare och det märktes att Virserum hade en tuff träningsvecka i benen (träningar samtliga dagar förutom en, samt en match).

Trots det blev det seger med 5-4 (målskyttar Christoffer Velander 2, Simon Dahl 2 och Hampus Jonsson.

– Två trötta lag. Diö kom också från en träningshelg och vi gjorde en del missar. Resultatet spelar ju egentligen ingen roll, men det är alltid kul att vinna, säger Fredrik Pettersson.

– Jag är nöjd med hela laget och den första tiden i Virserum. Det har varit en härlig start på säsongen och det är ett gött gäng, så jag tror det kan bli en riktigt rolig vinter.

”De höjer de andra”

Virserum har ju värvat friskt och exempelvis hämtat in en handfull spelare från division 1-laget Vimmerby Hockey, bland annat Simon Dahl, Jim Nordh (fick matchstraff mot Skillingaryd och spelade inte lördagsmatchen) samt backen Alexander Andersson.

– De tre spelarna går in och höjer de andra också, hela laget ställer verkligen upp, säger Fredrik Pettersson.

På söndag spelas alltså den sista träningsmatchen (borta mot Skillingaryd) innan det är dags för seriepremiären borta mot Ronneby helgen därefter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!