Eddie om mötet mot moderklubben: "Längtat efter det"

KRIF mot Vimmerby Hockey. På söndag är det dags. För VH-fostrade Eddie Levin är mötet extra laddat. "Det ska bli jäkligt roligt att spela".

Vimmerbykillen Eddie Levin ställs mot sin moderklubb i söndagens match mellan Kallinge och VH.

Vimmerbykillen Eddie Levin ställs mot sin moderklubb i söndagens match mellan Kallinge och VH.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-10-30 09:30

Om nu inte pandemin sätter krokben blir det första gången som 20-åringen från Vimmerby möter sin moderklubb. Och det är en viktig match, för båda lagen. 

– Jag har längtat efter att få möta VH. Jag känner så många killar i laget och det är klart att det är speciellt för mig, säger Eddie, som fick en sprakande start i sin nya klubb, Kallinge/Ronneby.

– Det var jätteskönt att få den starten, när målen trillade in i början. 

Han satte ett redan i seriedebuten mot Kalmar. Han följde sedan upp det med en fullträff i omgång fyra mot Troja och ännu ett i matchen efter mot Karlskrona. 

Även för laget KRIF var det en stark start. Sedan har vinden vänt. 

– Det har varit ganska tungt ett tag. Vi har haft svårt att vinna matcher, men spelat jämnt mot nästan alla lag. Den enda plumpen är Hanhals hemma (5–8).

Tittar man till statistiken ser man att både Kallinge och Vimmerby har förlorat tre av nio matcher efter full tid. Ändå skiljer det sju poäng mellan lagen. KRIF är tabellnia med tio poäng, VH är fyra med 17. Utöver matchen mot Hanhals har det bara skiljt ett (!) enda mål i Kallinges kamper, åt ena eller andra hållet. Fem av dem har gått till förlängning eller straffavgörande. 

– Tyvärr har inte det studsat med oss riktigt, men vi jobbar stenhårt för att det ska vända. 

Är det några spelare i VH som du ser fram emot extra mycket att få möta?

– Ja, de som är från Vimmerby; Pelle Ström, Anton Carlsson, "Jagge" (Jakob Karlsson) och Oskar Carlsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!