Eddie, vilken supermålskytt – nätade igen!

Eddie Levin, Trojas fasa... Vimmerbys hjälte. Det är så vi kan kalla honom, nummer 38. Han har verkligen klivit fram i slutspelet, eller vad sägs om fyra mål på tre matcher mot Troja. "Det känns riktigt bra", säger han med ett lätt leende efter fixat avancemang.

Eddie Levin firar sitt mål borta mot Troja tillsammans med William Alftberg.

Eddie Levin firar sitt mål borta mot Troja tillsammans med William Alftberg.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-03-20 22:49

Vimmerby Hockey är klart för kvalserien. Äntligen. 

Eddie Levin har haft en betydande del i det. Det förstår man när råfakta kommer på bordet. Av Vimmerbys nio mål mot Troja över tre fajter, gjorde han fyra av dem. Snacka om att visa vägen...

– Det borde vara godkänt, säger han angående sin målskörd och skrattar till. 

Jo, det borde det vara – med råge. 

Faktum är att Eddie nätade i alla tre kamper. I Ljungby Arena fixade han den vrålviktiga kvitteringen till 1–1 i slutdelen av den andra perioden. 

– Det var skönt att den gick in. Jag tycker inte att vi riktigt fick till vårt spel innan det, sen gjorde vi ju 2–1 nästan direkt efteråt. 

Till slut blev det 3–1 och glädjen var påtaglig hos Levin efteråt:

– Det är jättekul att få fira med fansen, roligt för klubben och man är stolt. Det här är första gången som föreningen når kvalserien. Nu hoppas jag att vi får börja med hemmamatch i kvalseriepremiären också. Det vore jäkligt skoj. 

Innan det är det dags för det, ska förstås avancemanget dit firas. Riktigt hur visste inte Eddie när vi pratade med honom efter matchen, men att det ska firas....ja, det är alldeles uppenbart. 

• Fler artiklar om historiska bedriften kommer senare

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!