Edmonton kvitterar kvartsfinalserien mot Vegas

Fyra mÄl pÄ 14 minuter i första perioden. Efter den inledande urladdningen kunde Edmonton koncentrera sig pÄ att försvara ledningen i NHL-kvarten.

Edmontons center Connor McDavid gör sitt första av tvÄ mÄl för kvÀllen.

Ishockey2023-05-07 04:49

Det var ett revanschsuget Edmonton som skrinnade in pĂ„ isen i Las Vegas i andra kvartsfinalmatchen i bĂ€st av sju, efter den inledande 4–6-förlusten.

Urladdningen varade i 14 förlösande minuter i första perioden, dÀr Leon Draisaitl inledde och avslutade mÄlskyttet och Evan Bouchard och Connor McDavid fick in varsin dÀremellan.

Den tyske Draisaitl Àr i och med de dubbla mÄlen uppe i totalt 13 i slutspelet, pÄ Ätta spelade matcher.

Och om en 4–0-ledning inte var nog bekymmersam nog för Vegas, som hade svĂ„rt att nĂ„ avslut, lyckades McDavid utöka till 5–0 i andra perioden.

I tredje perioden spelade Vegas bÀttre och hade för första gÄngen under matchen betydligt fler skott pÄ mÄl Àn gÀsterna. Men den enda som lyckades överlista Stuart Skinner var Ivan Barbasjev med ett tröstmÄl en och en halv minut in i perioden.

Matchen slutade 5–1 till Edmonton och det stĂ„r nu 1–1 i kvartsfinalserien.

Fakta: Kvartsfinalerna i Stanley Cup