Efter 13:e raka förlusten: "Jäklar vad surt"

Oskarshamn var på väg att bryta sin långa segerlösa svit lagom till julledigheten. Men för andra matchen i rad tappade man i stället en 2–0-ledning till förlust – lagets 13:e raka i SHL. –Det är otroligt surt. Jäklar vad surt, säger Oskarshamns tränare Martin Filander till C More efter 2–3 mot Växjö.

Det går inget vidare för Oskarshamn just nu. Arkivbild.

Ishockey2020-12-21 21:45

Historien upprepar sig för Oskarshamn och någon särskilt rolig hockeyberättelse har det inte varit de senaste veckorna. Inför matchen mot Växjö hade laget inte vunnit sedan den 10 november, och den sviten står sig.

Precis som i lördags gick bottenlaget upp i en 2–0-ledning (den gången mot Luleå) men precis som då slutade det ändå med förlust.

Efter en mållös förstaperiod tog hemmalaget greppet om matchen i den andra. Markus Modigs snärtade upp ett handledsskott i krysset till 1–0 efter 6.29 av mittenperioden, och knappt fem minuter senare styrde Nick Olesen in 2–0 till Oskarshamn.

"Vår bästa på länge"

Men säg den lycka som varar för det här laget just nu. I början på tredje perioden fick Oskarshamn chansen att punktera matchen i spel fem mot fyra. Men Växjö stod emot, och kort efter att det numerära underläget var avklarat kontrade gästerna i stället in reduceringen genom Marcus Sylvegård.

Fram till dess hade det sett kolugnt ut bland hemmaspelarna, men 1–2-målet skapade nervositet. Därför kom kvitteringen inte särskilt oväntat. Efter 7.30 av slutperioden höll sig Jack Drury framme och petade in 2–2 från nära håll.

– Över 60 minuter gör vi vår bästa match på otroligt länge. Vi höll oss lugna och fina och spelade vårt spel. Men sedan kom det en tajt puck direkt efter vårt powerplay, som gav kontring och mål och sedan blev det skott, retur och mål, säger Oskarshamns tränare Martin Filander till C More.

Perfekt straffskytte

Matchen gick till förlängning, en mållös sådan. I straffavgörandet var Växjöspelarna skoningslösa. Jack Drury, Marcus Sylvegård och Andrew Calof visade hur straffar ska slås, satte samtliga tre straffar och gav bonuspoängen till bortalaget.

– Jag är otroligt stolt över prestationen, men jäkligt tungt med en torsk. De andra matcherna har vi klappat igenom i. Så är inte alls fallet i dag. Det här var ett stort fall framåt men fortfarande räcker det inte, säger Martin Filander.

Oskarshamn har nu 13 raka förluster i SHL, och bara tre insamlade poäng.