Kliver in som ordförande med lång erfarenhet

Lagledare för ungdomslag, ordförande i Familjepucken, ansvarig för sekretariatet och lotterier samt styrelseledamot i omgångar. När Anita Westerback tillträder som ordförande för Vimmerby Hockey tar hon med sig mycket erfarenhet från 30 års arbete i klubben. "Största målet är att få till en organisation som fungerar och att de som jobbar i den ska tycka det är roligt", säger hon.

Anita Westerback blir ordförande för Vimmerby Hockey.

Anita Westerback blir ordförande för Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-01-18 16:00

Ordförandeposten i Vimmerby Hockey har varit vakant sedan årsmötet 2021. Anita Westerback har fått frågan om hon vill axla rollen flera gånger sedan dess. Nu har hon tackat ja och valdes formellt på klubbens styrelsemöte på tisdagskvällen.

– När jag fått frågan tidigare har det inte funnits i min värld att ta rollen som ordförande. När jag fick frågan igen så kände jag att det var dags att göra någonting. Efter ett möte med styrelsen där vi bollade vad vi tyckte och tänkte kändes det bra så jag valde att tacka ja.

Anita Westerback har varit engagerad i klubben sedan den grundades 1993. 

– Jag började som aktiv förälder och hjälpte till med att sälja lotter och sådant. Sedan var jag med som lagledare för sonens ungdomslag under nio år. Samtidigt blev jag engagerad i familjeklubben som senare slogs samman och blev Familjepucken. Där var jag ordförande några år också. Genom åren har jag suttit med i styrelsen för klubben i ett par perioder. På senare år har jag haft ansvar för att fördela arbetet med sekretariatet samt 50/50-lotteriet i samband med matcher.

Till vardags jobbar hon på Ljunghälls som ordförande för fackklubben och som huvudskyddsombud. 

– Det fackliga arbetet är ganska likt det man gör i en förening. Utmaningen ligger i att få folk att engagera sig. Mycket handlar om gemenskap och att ha roligt tillsammans.

Att hon blir den första kvinnliga ordföranden i Vimmerby Hockeys historia upplever Anita inte som en så stor grej.

– Visst är det kul, men i och med att jag varit lite av en pionjär i många sammanhang både inom yrket och hockeyn så är det ingen större skillnad. Jag har aldrig känt att jag blivit behandlad annorlunda som kvinna.

Hur är statusen på klubben i dagsläget?

– Det börjar väl återgå lite till det normala igen efter åren med pandemin. Under den tiden tappade vi en del på ungdomssidan. Det märks även på publikfronten och i antalet funktionärer som ställer upp och jobbar för oss att en del fallit ifrån. Det positiva är att vi har skridskoskola, ungdomslag, juniorlag och framförallt flicklag igång. Ekonomiskt behöver vi öka intäkterna och se över utgifterna ännu mer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!