Dubbla bestraffningar från disciplinnämnden efter derbyt

Derbyt mellan Vimmerby och Kalmar följdes av två anmälningar till disciplinnämnden. Både Vimmerby Hampus Eriksson och Kalmars Ludvig Jardeskog fick matchstraff och stängs nu av i två matcher vardera.

Hampus Eriksson blir avstängd i två matcher för tacklingen mot Kalmar Victor Laz under onsdagens match.

Hampus Eriksson blir avstängd i två matcher för tacklingen mot Kalmar Victor Laz under onsdagens match.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-09-26 11:00

Upprinnelsen till båda anmälningarna var en händelse som uppstod i mitten av den tredje perioden. Vimmerbyspelaren Hampus Eriksson tacklade då Kalmarspelaren Victor Laz. Den senare blev liggande på isen. 

Kort därefter blev Eriksson attackerad av Kalmars Ludvig Jardeskog. Det resulterade i att båda spelarna tilldömdes matchstraff. På torsdagen kom besked om att båda händelserna har blivit ärende för disciplinnämnden. 

undefined
Hampus Eriksson åker av isen efter matchstraffet mot Kalmar.

I anmälan beskrivs händelseförloppen enligt följande:

”När det återstår 8 minuter och 27 sekunder av den tredje perioden spelar en Kalmar-spelare iväg pucken till en lagkamrat. Efter att han har spelat pucken, kommer Vimmerbys spelare nr 24, Hampus Eriksson, in sent i situationen och tacklar Kalmar-spelaren. Tacklingen är sen och träffar huvudet. Hampus hoppar in i tacklingen. Rörelsen är uppåtgående, och kraften riktas mot huvudet”, står det i anmälan.

undefined
Kalmarspelaren Victor Laz får hjälp av isen efter tacklingen.

"När det återstår 8 minuter och 21 sekunder av den tredje perioden åker Kalmars nr 77, Ludvig Jardeskog, ikapp Vimmerbys spelare nr 24 och drar ner honom till isen bakifrån. Ludvig slår sedan två slag mot huvudet på Vimmerbys spelare (suckerpunch).Ludvig Jardeskog anmäls för Fighting".

På torsdagen kom disciplinnämndens beslut. Båda spelarna stängs av från 26:e till 29:e september och missar därmed två matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!