Så är läget i Virserum Hockey inför tuffa utmaningen

Premiären var allt annat än bra. Glimma visade sig vara en mycket tuff motståndare. Efter att nästan halva truppen varit sjuka i covid är det åter dags för Virserum att skrinna in på isen för ny match. "Klart det är efterlängtat".

Back in business. Virserums SGF hade nio covidfall i truppen för ett tag sedan. Nu är VSGF redo för match igen, hemma mot Helsingborg torsdag kväll.

Back in business. Virserums SGF hade nio covidfall i truppen för ett tag sedan. Nu är VSGF redo för match igen, hemma mot Helsingborg torsdag kväll.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2022-01-19 20:15

Om Glimma Hockey var bra, lär Helsingborg vara ännu bättre. I varje fall om man ser till grundserien, där Helsingborg kom tvåa och knappt tappade några poäng överhuvudtaget. I samma serie var Glimma fyra. Ett Glimma som krossade Virserum i Alltreanpremiären med 8–0.

– Vi visste att Glimma var bra, samtidigt som inte vi alls var beredda. Jag tror också att vi påverkades starkt av att flera spelare redan då kände av corona. Redan dagen efter insjuknade flera av dem och senare konstaterades vara smittade, säger VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

Hur är läget nu?

– Betydligt bättre. Vi hade nio spelare i truppen som smittades. Nu är alla utom en tillbaka. Det är positivt.

Hur pass redo är ni för ny match?

– Det är såklart efterlängtat att få spela igen, men visst hade jag önskat att vi hade kunnat träna mer inför matchen. Vi tränade för första gången på länge i går (tisdag). Det märktes att inte tajmingen riktigt var där och flåset försvinner också snabbt.

Efter smällen mot Glimma hoppas Holmberg att VSGF kan studsa tillbaka direkt och visa att de är ett bättre hockeylag än vad de visade då.

– Vi måste framför allt vara påkopplade från start, agera som en enhet på isen och tajta till det. Mot Glimma var det för spretigt och de fick får stora ytor.

Nästkommande planerade match, borta mot Halmstad Ravens på söndag, är för övrigt uppskjuten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!