VSGF kan ta stort steg mot Alltrean – saknar spelare

Virserum förlorade derbyt mot Åseda senast och åkte på ett par tuffa skador. Backen Otto Svensson har åkt på en hjärnskakning, medan centern Elias Borgernäs är gipsad och riskerar att bli borta resten av säsongen.

Det blev många tuffa dueller mellan Virserum och Åseda. VSGF drabbades av två skador.

Det blev många tuffa dueller mellan Virserum och Åseda. VSGF drabbades av två skador.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-12-14 14:00

Som alltid var det tufft och intensivt när Virserums SGF och Åseda IF drabbade samman förra veckan. Åseda vann till slut med 5–3 – och för VSGF blev det mer än bara en förlust.

– Ja, vi fick ett par skador, förklarar tränaren Wictor Holmberg.

Shuan Lymer var en av de som åkte på en smäll i matchen. Han ska vara redo för kvällens match mot Valdemarsvik. Lika bra gick det inte för Otto Svensson och Elias Borgernäs. 

– De är inte med ikväll. Otto har en hjärnskakning och Elias är gipsad, säger Holmberg.

Vad hände med Elias?

– Det är handleden. Förhoppningsvis blir han inte borta allt för länge, men det vet vi inte nu. Han ska ha gips i två veckor och sen ska han tillbaka och röntga igen. Om det rör sig om båtbenet så kan han bli borta resten av säsongen. Vi hoppas givetvis att det inte är det. 

Vinner VSGF hängmatchen borta mot Valdemarsvik ikväll så är man i princip klara för spel i Alltrean. Då har man sex poäng ned till seriefyran Lenhovda med två omgångar kvar av grundserien i Hockeytrean. Därtill har man en betydligt bättre målskillnad, som ser ointaglig ut för Lenhovda.

– Det hade varit skönt att bli klara för Alltrean. Vi har dock ganska mycket sjukdomar i laget fortfarande och är bara 15 man ikväll, berättar Holmberg, som inte sticker under stol med att man kan behöva förstärka laget inför nästa fas.

– Man tittar alltid på potentiella nyförvärv. Vi är ett lag med höga målsättningar och då kommer vi nog behöva förstärka inför eventuellt spel i Alltrean. Sen får vi se om det dyker upp något som passar oss.

Är ni inne på det utländska spåret?

– Vi tittar där också, men så länge det är en bra spelare så spelar det ingen roll om det är från utlandet eller från Sverige. 

Är det någon specifik position du känner att ni hade behövt stärka upp?

– Backsidan, framför allt. Även forwardssidan kan behöva stärkas upp och breddas. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!