Efter indianen – Frölunda välkomnar förslag

Frölunda skrotar indianen som klubbemblem efter pågående säsong. Nu välkomnas allmänheten att vara med och påverka den nya. "Förslagslådan är öppen från i dag och till och med onsdag 4 november", skriver klubben.

Frölunda skrotar indianen både som klubb- och varumärke. Arkivbild.

Frölunda skrotar indianen både som klubb- och varumärke. Arkivbild.

Foto: ADAM IHSE / TT

Ishockey2020-10-19 14:35

I kölvattnet av sommarens "Black lives matters"-protester växte kritiken mot namn och logotyper som ses som nedsättande mot den amerikanska ursprungsbefolkningen.

Det började med att det amerikanska fotbollslaget Washington Redskins, efter påtryckningar från sponsorer, valde att byta namn i juli. Under hösten nådde påtryckningarna också Frölunda som valt att skrota indianen som både klubb- och varumärke med start nästa säsong.

I processen att ta fram ett nytt klubbmärke välkomnar nu göteborgarna allmänheten att vara med och påverka.

"I ett första steg bjuder Frölunda in sin omvärld att delta i utformningen av föreningens nya logotyp/klubbmärke. Frölunda erbjuder alla som har en idé eller tanke om hur en ny logotyp skall se ut att skicka in ett förslag och vara med att ta fram världens bästa logotyp på världens kortaste tid. Förslagslådan är öppen från i dag och till och med onsdag 4 november", skriver de i ett pressmeddelande.

Föreningens namn kommer alltjämt fortsätta att vara Frölunda Hockey Club.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!