Efter lång väntan – snart är publiken välkommen igen

Efter en lång tid med begränsat antal åskådare i Vimmerby ishall är det nu upplagt för hockeyfest igen. Den 3 oktober kommer Kalmar HC på besök när Vimmerby Hockey spelar seriepremiär i Hockeyettan. "Vi kör för fullt igen", säger klubbens vice ordförande Anders Kostenius.

Den 29 september slopas publikrestriktionerna för publik på idrottsevenemang. Vimmerby Hockey möter Kalmar HC i Hockeyettan den 3 oktober.

Den 29 september slopas publikrestriktionerna för publik på idrottsevenemang. Vimmerby Hockey möter Kalmar HC i Hockeyettan den 3 oktober.

Foto: Arkivbild

Ishockey2021-09-21 15:50

Den 10 mars 2020 möttes Vimmerby Hockey och Hudiksvall inför 1307 åskådare i Vimmerby ishall. Matchserien skulle avgöra vilket av lagen som skulle ta en plats till kvalserien och få chansen att spela om en allsvensk plats. 

VH vann matchen med 6–2 – men det ingen visste då var att det skulle dröja drygt ett och ett halvt år till nästa gång en storpublik kunde välkomnas till ishallen. 

Snart är vi där. Den 3 oktober är det seriepremiär i Hockeyettan när VH möter Kalmar HC. Deltagartaken för bland annat idrottsarrangemang tas bort helt från och med den 29 september, något som givetvis välkomnas av alla idrottsklubbar i landet. 

– Det känns otroligt skönt att kunna ta in storpublik. Vi utgår från att kunna köra för fullt igen, säger Anders Kostenius, som är vice ordförande i Vimmerby Hockey.

Han fortsätter:

– Men vi ska samtidigt komma ihåg att pandemin inte är över. Det är inte bara att trycka på en knapp och så är allt borta. Man måste fortfarande tänka på att till exempel inte komma till hallen om man känner sig sjuk. 

Vimmerby Hockey kan också glädjas åt att säsongskortförsäljningen är tillbaka på samma nivå som den var innan pandemin. Däremot står man inför en annan utmaning. 

– Nu gäller det att få tillbaka de som bara köpt lösbiljetter tidigare. Det blir en utmaning, menar Kostenius. 

Hur ska ni gå tillväga?

– Det är svårt att svara på. Som tidigare nämnt så är pandemin inte helt borta och är man inte vaccinerad så bör man kanske inte gå på idrottsevenemang. Jag tror att det här kan komma att påverka oss under en tid framöver också. Det kommer ta tid.

Rent ekonomiskt blir det ingen drastisk skillnad för Vimmerby Hockey när publiken nu är välkommen tillbaka.

– Nej, vi hade förmodligen fått bidrag och blivit kompenserade om vi inte hade kunnat ta in så mycket publik, precis som vi blev förra säsongen. 

Sporten har tidigare rapporterat om Marcus Samuelssons avgång som ordförande för VH. Faktum är att föreningen fortfarande står utan en ordförande inför den nya säsongen. 

– Vi har kört på utan ordförande ett tag. Vi har folk på alla andra poster, så vi har fått ihop det bra ändå. Givetvis saknar vi Marcus, men det är ingen panik med att hitta en ny ordförande, säger Kostenius.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!