Efter missen – Malmö avbryter tränarjakten

Malmö gick bet på tidigare tränaren Peter Andersson. Och något annat namn verkar heller inte vara aktuellt i nuläget. Enligt sportchefen Patrik Sylvegård fortsätter därför Tomas Kollar som huvudtränare säsongen ut.

Tomas Kollar ser ut att fortsätta som huvudtränare i Malmö säsongen ut. Arkivbild.

Tomas Kollar ser ut att fortsätta som huvudtränare i Malmö säsongen ut. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2022-03-08 16:09

I förra veckan gick Malmö ut med att Peter Andersson var klar som nygammal tränare i SHL-klubben – bara för att sedan dra tillbaka pressmeddelandet efter vad som sades vara en intern kommunikationsmiss.

Andersson har 14 månader kvar på sitt kontrakt med Brynäs, som han fick sparken från i fjol, och är därför inte längre aktuell att kliva in och försöka rädda nytt kontrakt åt Skåneklubben. Det verkar inte heller någon annan utifrån vara, uppger SVT.

– När det inte blir de namnen som vi känner att vi vill ha då kör vi vidare som det är. Det har inte varit någon panikåtgärd på något sätt. De fanns några tränare som var tillgängliga och vi försökte hitta en lösning men det löste sig inte så då får det vara, säger sportchefen Patrik Sylvegård till SVT.

Därmed ser det ut som att Tomas Kollar och Per Strid, som tog över huvudansvaret sedan Joakim Fagervall fått sparken i januari, fortsätter säsongen ut.

– Nu kör vi på Kollar fullt ut, det är Kollar och Frid som kör, säger Sylvegård.

Malmö ligger tolva i SHL-ishockeyn, fyra poäng före bottenduon Timrå och Djurgården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!