Efter nya utbrottet: juniorerna får rycka in hos VIK

Med de båda ordinarie målvakterna indisponibla har Västerviks IK:s juniormålvakter fått värdefull erfarenhet under veckan.

Carl Olsson och Manoa Cambronero Svensson har tränat med Västerviks A-lag under veckan.

Carl Olsson och Manoa Cambronero Svensson har tränat med Västerviks A-lag under veckan.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2020-12-16 13:00

I måndags fanns såväl Daniel Marmenlind som Zackarias Skog med när VIK tränade. Under tisdagen och onsdagens träningar har de inte varit tillgängliga – istället har två yngre förmågor kastats rakt in i hetluften. Calle Olsson, född 2002, och Manoa Cambronero-Svensson, född 2003.

– Det är tufft men också riktigt roligt, säger Olsson efter onsdagens träning.

De har inte haft en lätt uppladdning till att komma in och träna med A-laget. Coronapandemin gjorde att all träning och matchspel för ungdomar födda tidigare än 2005 har varit nedstängt under en tid.

– Första passet på nästan två månader var igår (tisdags), så det var rätt tufft i början men nu börjar man komma in i det, säger Olsson.

– Jag kände samma sak, det var nästan som en chock för kroppen att "shit, går det såhär snabbt", men det går bättre och bättre, säger Cambronero-Svensson.

De båda har anslutit till Västervik från andra klubbar. Olsson har Lenhovda IF som moderklubb men kom från IK Oskarshamn inför den här säsongen medan Cambronero-Svensson ursprungligen kommer från Växjö och gör sin andra säsong i VIK. Under det ofrivilliga uppehållet har de fått hålla igång på egen hand.

– Det gäller att ha bra disciplin och sköta träningen på egen hand, säger Olsson.

Tidigare i veckan lättades restriktionerna något och på tisdagen smög juniorlaget igång sin träningsverksamhet igen – i mindre grupper. Tio utespelare och två målvakter på isen är rekommendationen vilket betyder att laget får köra halva gänget åt gången.

Innan seriespelet pausades hann Cambronero-Svensson med att stå i mål två matcher för J18-laget och en för J20-laget medan Olsson stod i J20-laget i två matcher.

– Även om man kanske tänker att det bara är ett snäpp upp till A-laget från J20 så är hoppet stort, säger Cambronero-Svensson.

Olsson menar att han har jobbat med att gå vidare snabbt om det skulle råka ramla in några puckar.

– I början när jag tränade med A-laget så var det lätt att man blev lite frustrerad om det blev mål flera skott i rad men det får man bara släppa och fokusera på nästa skott istället. Det är något jag blivit mycket bättre på.

Så tränade VIK

Målvakter: Calle Olsson, Manoa Cambronero-Svensson

Utespelare: Michael Kapla, Oskar Drugge, Ludvig Jardeskog, Kellen Jones, Gerry Fitzgerald, Tim Wahlgren, Oskar Pettersson, Gilbert Gabor, Victor Öhman, Axel Jonsson Fjällby.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!