Efter polisinsatsen – så reagerar ishockeyklubben

Det stormar rejält i Kalmar HC. VD:n hos klubbens huvudsponsor är misstänkt för flera grova brott. Med anledning av det har KHC gjort ett officiellt uttalande på sin hemsida.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-05-10 07:10

De senaste säsongerna har Kalmar HC avancerat i seriesystemet och etablerat sig i Hockeyettan. Där har laget haft flera tuffa derbymatcher mot Vimmerby Hockey. 

Huvudsponsorn Kambua, ett spel- och vadslagningsbolag, har varit med på hela resan. Företaget har även stöttat bandylaget Broberg/Söderhamn.

Enligt flera medier har både Ekobrottsmyndigheten och Skatteverket haft koll på Kambua sedan 2018, efter misstankar om skattebrott och bokföringsbrott.

I torsdags greps vd:n Stefan Sandström av svensk polis, vilket Barometern var först med att rapportera om. Han är misstänkt för flera grova brott som svindleri och penningtvätt.

Sent under lördagskvällen gjorde Kalmar HC:s styrelse ett officiellt uttalande på klubbens hemsida:

"De senaste tre årens samarbete med Kambua har varit en förutsättning för A-lagets avancemang från division 3 till hockeyettan. Det har även gett förutsättningar för tillväxt och utveckling av hela föreningen. Avtalet med Kambua löpte ut vid säsongslut 19/20.

Kalmar HC har en fordran på Kambua. Kalmar HC kände till att Stefan Sandström var på väg till Sverige och hade för avsikt att ha ett uppföljningsmöte och diskutera eventuellt fortsatt samarbete.

I dagsläget kommer vi inte att förnya samarbetet med Kambua. Kalmar HC är sedan tidigare i en ekonomiskt ansträngd situation och behöver nu våra samarbetspartners mer än någonsin. Vi håller kvar vid vår strävan att utveckla verksamheten, vi fortsätter med vår satsning på vårt juniorlag, ungdoms- och damverksamheten ska fortsätta växa. Vi håller på att bygga truppen för kommande säsong och försäsongsträningen pågår för fullt."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om