Efter säsongens kaos – klubben lämnar Hockeyettan

Boden Hockey och ligaorganisationen Hockeyettan har tvistat rejält under säsongen som gått. Nu meddelar Boden att man lämnar Hockeyettan – men att man spelar kvar i ligan.

Förre Vimmerbyspelaren Kristoff Kontos är en av spelarna som lirade i Boden under den gångna säsongen.

Förre Vimmerbyspelaren Kristoff Kontos är en av spelarna som lirade i Boden under den gångna säsongen.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2021-05-03 14:52

I början av året kom rapporter om att Boden Hockey och Hockeyettan hamnat i en tvist. Det ledde bland annat till att ligan skickade in en konkursansökan mot Boden, som sedan drogs tillbaka. 

Men såren verkar inte ha läkt. På måndagen meddelade Boden att man drar sig ur ligaorganisationen, men att man spelar kvar i ligan.

Det här grundar sig i beslutet som kom från Riksidrottsnämnden, som slog fast att en förening inte behöver tillhöra en ligaorganisation för att få spela i förbundets serier. Därmed kan Boden spela kvar i division 1, samtidigt som föreningen drar sig ur Hockeyettan.

– Sen har vi skickat mejl till Svenska Ishockeyförbundet att vi vill ha ett möte för att prata om lösningar. Vi måste agera i den här frågan, vi kan inte ha en organisation som inte följer kärnvärden som Europakonventionen anger. Då sätter vi som katalysator igång det här och kliver av tåget, säger klubbens ordförande Thomas Regemalm till NSD-Sporten.

"Bodens Hockeyförening kommer fortsatt att spela i Sveriges tredjeliga, men tillhör inte organisation Hockeyettan. Bodens Hockeyförening är öppen för samarbete med organisationer som följer Avtalsfrihet, Föreningsfrihet och Europakonventionens regelverk." skriver klubben på sin hemsida

Under säsongen som gick spelade tre före detta Vimmerby Hockey-spelare i Boden: Kristoff Kontos, Sebastian Kauppila och Pontus Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!