VIK kan tvingas agera efter skadorna

Den snabbt uppkomna skadesituationen bland Västerviks IK:s forwards gör att klubbens sportchef Emil Georgsson öppnar för förstärkning.

Brett Supinski har röntgat sitt skadade knä och nu väntar VIK på besked.

Brett Supinski har röntgat sitt skadade knä och nu väntar VIK på besked.

Foto: Rikard Nilsson

Ishockey2021-10-21 17:30

När VIK tränade på torsdagen inför bortamatchen mot Tingsryd på fredag saknades en trio forwards: Alexander Hilmerson som slog upp sin gamla skada innan VIK:s match i tisdags, Brett Supinski vars knä har röntgats (man räknar med svar under torsdagen) och Joakim Hagelin som fått en smäll mot överkroppen. Assisterande tränaren Niklas Czarnecki reder ut.

– Med "Hilmer" kommer det nog att ta sin tid. Så fort han kommer ut på isen så drar han upp det. Nu hade han vilat länge, sex veckor. Det kan handla om lika lång frånvaro igen. Med Hagelin är det inget långvarigt men han är högst osäker till imorgon (fredag), jag tror inte att han kan gå in i närkamper ordentligt.

undefined
Brett Supinski har röntgat sitt skadade knä och nu väntar VIK på besked.

Lucas Feuk har varit utlånad till Nybro där han spelat fem matcher (två assist). På torsdagen tränade han med VIK och finns med i matchtruppen mot Tingsryd.

– Som det ser ut nu kommer vi att spela med tre femmor och ett extra par ytterforwards, säger Czarnecki.

Åtta backar var i träning men Luke Greens pappersexercis hade inte färdigställts och VIK räknar inte med honom mot Tingsryd.

– Hinner han mot förmodan bli spelklar kommer vi att använda honom. I så fall byter vi om sju backar.

Emil Georgsson följer givetvis skadeläget noggrannt.

– Vi får se först och främst vad de säger kring Brett (Supinski). Skulle det vara ett korsband handlar det om sex månaders frånvaro, då blir det lite mer akut. Vi har fortfarande tre lån från SHL kvar att använda men där vill vi gärna ha lite längre planering.

VIK:s sportchef Emil Georgsson.
VIK:s sportchef Emil Georgsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!