Efter svåra nackskadan: Hakala tvingas sluta spela

Sanni Hakala tvingas sluta med hockeyn efter de nackskador hon ådrog sig för en vecka sedan. Arkivbild.
Sanni Hakala tvingas sluta med hockeyn efter de nackskador hon ådrog sig för en vecka sedan. Arkivbild.

HV71-kaptenen Sanni Hakala kraschade in i stolpen under en SDHL-match i förra veckan. Hon har opererats för sina nackskador. Nu står det klart att finländskan tvingas sluta spela hockey och riskerar ett liv i rullstol.

Ishockey 30 november 2023 19:29

På sitt Instagramkonto skriver hon:

"Det är fortfarande svårt att förstå vad som har hänt, att kraschen in i målet var så allvarlig som den var och att konsekvenserna har blivit så stora".

"Inte bara att jag nu tvingas sluta spela ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv under många år, men att jag kan tvingas leva resten av mitt liv i en rullstol."

"Det är verkligheten jag försöker landa i."

Hakala föll med huvudet före in mot målburen i matchen mot Djurgården. Skadan var så allvarlig att hon förlamades från bröstkorgen och nedåt, med reducerad funktion i armar och händer.

Hon skriver på Instagram:

”Nu behöver jag lägga all min energi på rehabilitering så att jag kan återhämta mig så bra som möjligt. Därför kommer varken jag eller HV71 lämna några ytterligare kommentarer kring min skada eller min status och jag ber er alla att visa hänsyn och respekt för mig och min familj."

Hon opererades på Universitetssjukhuset i Linköping för några dagar sedan. Då kommenterade HV71 på sin webbplats:

"Kirurgerna på sjukhuset meddelar att operationen gått väl och att en lång tids rehabilitering väntar för Sanni, något som hon nu behöver fokusera på i lugn och ro".

"Hon har ett stort stöd av sina anhöriga och representanter från klubben och tackar för all värme hon fått från hela hockeyfamiljen."

Mötet mellan HV71 och Djurgården avbröts efter den allvarliga händelsen i den första perioden och kommer att återupptas vid ett senare tillfälle.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa