Efter tre säsonger – tränaren lämnar lokala laget

Tre säsonger fick räcka. Nu har Wictor Holmberg bestämt sig för att lämna Virserums SGF. "Jag känner att jag har gjort mitt här", säger han.

Wictor Holmberg tackar för sig efter tre säsonger i Virserums SGF.

Wictor Holmberg tackar för sig efter tre säsonger i Virserums SGF.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-02-27 16:00

Wictor Holmberg kom in som huvudtränare i Virserums SGF säsongen 2020/2021. I söndags gjorde han sin sista match i båset, när VSGF besegrade Valdemarsvik med 9–0 i fortsättningsseriens (Hockeytrean) sista match. 

– Det var väl ingen kanonmatch, men det var bra att göra nio mål och hålla nollan, säger Holmberg.

När Sporten träffade honom i Virserum för cirka två veckor sedan så flaggade han redan då för att det kunde bli hans sista säsong i VSGF. I mitten på förra veckan bestämde han sig.

– Jag bestämde mig precis innan matchen mot Lenhovda i torsdags och pratade med föreningen i fredags. Jag känner att jag har gjort mitt här.

Holmberg utvecklar:

– Det har varit svårt att fokusera på hockeyn till 100 procent i Virserum, eftersom det hela tiden varit saker runt om som behövt roddas i. Jag har styrt mycket annat, så som spelare in. Det har nästan blivit för mycket ibland och även om man velat lägga all sin energi på hockeyn så har det inte riktigt varit möjligt.

Känner du att du vill ta en paus från hockeyn, eller är du sugen på att hoppa på något nytt?

– Nja, jag vet inte. Jag har i alla fall inget klart, men man vet aldrig vad som händer. Det kan hända något snabbt om det dyker upp något som låter bra och intressant. Framför allt känner jag nu att jag vill ha sommaren fri. Just nu känns det bara skönt att det är över. 

Wictor Holmberg berättade tidigare för Sporten att VSGF:s derbyrival Åseda IF hade visat intresse för honom.

Är Åseda fortsatt med i bilden?

– Åseda ligger rätt bra till geografiskt sett. För tillfället vet jag dock inte riktigt vad jag vill. Någonstans känner jag att det inte är ett huvudansvar jag vill ha framöver, utan hellre någon annan roll. Vi får se.

VSGF missade Alltrean och slutade tvåa i fortsättningsserien, sex poäng bakom Motala. För deras del är säsongen över och nu får man dels jaga en ny huvudtränare, dels bygga en trupp till nästa säsong.

– Virserum har börjat bygga något som jag tror och hoppas kan bli bra. Det finns några unga, lokala killar som har många bra år kvar i sig. Jag hoppas de kan fortsätta utgöra en stomme i laget. Sen beror mycket på vem som kommer in och ersätter mig. Det är svårt att säga.

undefined
För VSGF:s del inleds nu ett arbete med att sätta en trupp till 2023/2024 och hitta en ny tränare.

Alexander Andersson, som sitter med i sportgruppen i föreningen, menar att Holmbergs besked inte kom som någon större överraskning.

– Han har pratat om det lite smått tidigare, så vi var beredda. Han har både varit tränare och suttit med i sportgruppen, så det har tagit mycket tid, säger Andersson.

Hur går ni vidare nu?

– Det är något man får börja med direkt, men givetvis är det inget man löser på en vecka. Vi har börjat fiska och höra oss runt. Man vill alltid ha in någon som brinner för det och som har ett hyfsat hockeykunnande. Samtidigt är det division 3 och det finns inte en massa pengar att lägga på en tränare. 

VSGF hade den gångna säsongen flera utländska spelare i laget. Hittills är det bara en av dem som visat intresse för en fortsättning.

– Av de som varit med i år så är det en som har sagt att han kan tänka sig att vara kvar, säger Alexander Andersson utan att avslöja några namn.

Han fortsätter:

– De utländska spelarna kommer att åka hem och få landa lite. Sen får vi se hur det blir.

Hur ser det ut i övrigt kring spelartruppen?

– Vi har börjat kolla av läget och det är många som ser ljust på en fortsättning. Målet är givetvis att bygga en slagkraftig trupp även nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!