Efter tunga förlusten: "Den är klappkass"

Vimmerbys tränare Peter Johansson hade en tydlig analys av vad som gav en ny förlust, den femte raka, när Tingsryd vann med 2–1. "Den första perioden är klappkass".

En bild som egentligen säger allt. Vimmerbys Jakob Karlsson deppar efter förlusten mot Tingsryd med 1-2. En alldeles för svag start på matchen föllde VH som får en ny chans redan på lördagskvällen då Östersund kommer på besök.

En bild som egentligen säger allt. Vimmerbys Jakob Karlsson deppar efter förlusten mot Tingsryd med 1-2. En alldeles för svag start på matchen föllde VH som får en ny chans redan på lördagskvällen då Östersund kommer på besök.

Foto: Jonas Ljungdahl

Ishockey2024-10-18 21:53

Efter 1.52 kom 1–0 för Tingsryd.

Efter 10.54 kom 2–0.

Och skotten. Hemska 1–16 efter 20 minuter, sett med Vimmerbyögon!

– Vi måste börja förstå att vi inte kan ge bort så mycket till motståndarna. Det är tredje eller fjärde matchen i rad vi gör det.

Han suckade tungt igen. Sa sen:

– Det håller inte. Jag är sjukt irriterad på att vi är så svaga i inledningen. Du såg väl själv hur det såg ut?

Jovars. Det går inte annat än att hålla med om att första tredjedelen var svag.

Mycket svag till och med.

Vimmerby hade förtvivlat svårt att få pucken ur egen zon. Man blev gång på gång nedtryckta av forecheckande hemmaspelare och lyckades bara skapa ett (!) enda skott på mål på 20 minuter.

– Jag vet inte vad mer jag ska säga. Perioden är dålig som fan, suckar Peter Johansson.

I den andra perioden, som slutade 0–0, blev det betydligt bättre. Skotten då var bara 6–7 och spelet betydligt jämnare. Även om målen uteblev.

– Det är bra att vi lyfter oss, absolut. Men ändå inte tillräckligt bra.

Sista perioden blev ytterligare ett snäpp bättre för Vimmerby. Man spelade rakare, enklare, fick in mer folk på mål och skapade en hel del oreda.

Men målet lät vänta på sig.

Med bara drygt fem minuter kvar kom 1–2, i powerplay, när Eddie Levin fick läge rakt framifrån och snyggt satte pucken intill ena stolpen.

Men mer än så blev det inte.

Istället en ny uddamålsförlust och Tingsryd petade i och med det ner VH till jumboplatsen i tabellen.

Peter Johansson sa:

– Målskyttet är vårt stora bekymmer just nu. Med ett mål vinner man få hockeymatcher.

Hur ska ni få ordning på det?

– Ja, det är väl det gamla vanliga. Att prata om det, träna på det, se till att skjuta mer, få mer folk framför mål som stör målvakten. Allt det där.

Han fortsätter:

– Vi har gjort bra med mål tidigare, men just nu gör vi inte det.

Redan under lördagskvällen väntar ny match, mot Östersund hemma. Ett nytt bottenmöte, en ny chans till första trepoängaren för säsongen.

Bra eller dåligt att spela direkt?

– Det är så det ser ut så det är egentligen inte någon vits att fundera på det. Men jag hoppas verkligen att vi då ser till att vara beredda från start och inte ger bort ett försprång ännu en gång.

– Den här matchen var vi inte där när pucken släpptes och det är inte okej. Man kan inte ge bort något till något lag i den här serien, det borde vi ha lärt oss.

Tingsryd–Vimmerby

Resultat: 2–1 (2-0, 0-0, 0-1)

Målen: 1-0 (01.25) Jacob Svensson, 2-0 (10.54) Melker Eriksson, 2-1 (54.16) Eddie Levin.

Skott: 26-20

Utvisningar: 4-8

Publiksiffra: 1247

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!