Tränarens besvikelse efter premiären: "Inte likt oss"

Besvikelse, frustration – och en rejäl missräkning. Vimmerbys tränare Hampus Sylvegård var förstås inte alls nöjd efter premiärmatchen mot Piteå. "Vi brister i för många saker", säger han efter 7–1-förlusten.

Det var inte mycket som stämde för Vimmerby Hockey mot Piteå.

Det var inte mycket som stämde för Vimmerby Hockey mot Piteå.

Foto: Andreas Elvstrand

Ishockey2024-03-30 20:59

Tvåa i södra Allettan. Imponerande matchserie mot Troja. Med fog fanns goda skäl till optimism inför kvalseriepremiären mot Piteå. 

På några få minuter förvandlades den positiva känslan till något helt annat. 

– Första 15 minuterna var helt okej från vår sida. Då är vi med i matchen. Sen tycker jag att vi tappar det mesta och mycket av matchen inom loppet av fem-sex minuter i slutet av första perioden och början av andra, säger Hampus Sylvegård besviket. 

Jo. Han syftar på när Piteå gick från 0–0 till 4–0. Bland annat efter två mål i numerärt underläge med 41 sekunders mellanrum. 

– Det är oacceptabelt att släppa in två puckar med en man mer på isen på det sättet. Jag har aldrig varit med om det tidigare. 

Sylvegård fortsätter:

– Vi brister för mycket i många saker, i kampmoment, skridskoåkning och passningsspel. Nu måste vi analysera och titta över varför det blev så här. Det var som en smäll på käften och det är bara att slicka såren snabbt som attan. 

VH-tränaren var också förvånad att laget inte klarade av den höga och hårda pressen från Piteå. 

– Vi blev ordentligt synade. Tidigare tycker jag att vi varit bra när vi fått spelvändningar emot oss. Nu fick vi flera frilägen och två-mot-ettor mot oss. Det kände jag inte alls igen. 

Hur hämtar ni er ifrån det här?

– Det är bara upp på "hästen" igen. Det finns inte tid till att älta det här, vi har match redan på måndag. Sen hoppas jag förstås att vi hittar tillbaka till det vi är bra på, att spela pucken snabbt till varandra och bygga fart. 

I nästa andetag hyllar Hampus Sylvegård de VH-supporters som var på plats i Piteå för att se matchen. 

– Det var bra gjort att åka ända hit och stötta oss. Det är nästan så man vill be dem om ursäkt för att vi inte gjorde en bättre match. 

Piteå–VH 7–1

Första perioden: 1–0 (16.52) Oscar Nilsson (Carl Holmner Hägerstam, Gustav Marnetoft), 2–0 (19.09) Arvid Sundin (Linus Hedman, Alexander Popovic). 

Andra perioden: 3–0 (22.19) Carl Holmner-Hägerstam, spel 4 mot 5, 4–0 (23.00) Linus Hedman, spel 4 mot 5, 4–1 (27.22) Hugo Ollila (Martin Pärna, Isac Andersson), 5–1 (38.40) Linus Lindmark (Carl Holmner-Hägerstam, Gustav Marnetoft. 

Tredje perioden: 6–1 (51.14) Carl Holmner-Hägerstam (Linus Hedman, Oscar Eriksson), 7–1 (52.14) Theo Keilin (Linus Hedman, Oscar Nilsson), spel 5/4. 

Skott: 10–5, 7–8, 12–10.  

Publik: 635

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!