Lundh om premiären: "De har några vassa skyttar"

Grundserien är lagd till handlingarna. Nu börjar allvaret när Allettan drar igång. För Vimmerby Hockeys del är det en tuff bortamatch mot Skövde IK som väntar. "Alla startar på noll", konstaterar VH-tränaren Staffan Lundh.

Vimmerby Hockeys tränare Staffan Lundh ser fram emot premiären i Allettan. Samtidigt efterlyser han också värvningar för att bredda truppen.

Vimmerby Hockeys tränare Staffan Lundh ser fram emot premiären i Allettan. Samtidigt efterlyser han också värvningar för att bredda truppen.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-12-04 20:00

Det har gått en och en halv vecka sedan grundserien i Hockeyettan avslutades. Vimmerby Hockey hade seriesegern som i en liten ask – men tappade den i den allra sista omgången och slutade tvåa. Det var överlag ett svagare VH i slutet på säsongen, i synnerhet efter att man säkrat en plats i Allettan.

– Vi har tittat på vad som låg bakom vår svaga period i slutet och försökt identifiera det som ställde till det lite. Sen har vi också kikat på vad vi gjorde bra under säsongen. Det är ett helheltspussel, menar Staffan Lundh, tränare i Vimmerby.

Nu är hans och lagets blickar riktade mot söndagens premiär i Allettan. Då åker man upp till Skövde för en spännande match.

– Det ska bli väldigt kul att dra igång och få börja om lite igen. På något vis blir det så, att alla startar på noll med nya förutsättningar. Vi har inga extrapoäng eller något sådant att gå på nu, säger Lundh.

Vad kan du säga om Skövde?

– Vi har tittat på lite olika moment i deras spel, men sen vet jag inte riktigt om det finns något som sticker ut vid första anblick. För oss gäller det att vara vakna, speciellt i deras powerplay där de har några vassa skyttar. Mycket ligger på oss själva och nyckeln blir att vi kommer in med rätt ingångsvärden. Vi måste ha tålamod och kanske inse att vi inte kan avgöra matchen på 20 minuter, utan det är 60 minuter som ska spelas.

VH är för tillfället lite tunna på forwardssidan, efter att ha tappat både Sebastian Vidmar och Johan Schreiber under säsongen. Däremot har man fått tillbaka Gustav Jansson, som varit utlånad till Nyköpings SK.

– Vi har tolv forwards i nuläget och det är klart att vi behöver någon mer med tanke på att vi ska spela 27 matcher i Allettan. Att ingen ska vara sjuk eller skadad under den perioden är inte så troligt. Så visst behöver vi en breddning i laget, menar tränaren, som med största sannolikhet får klara sig utan backen Aku Alho mot Skövde på söndag:

– Han har varit borta de senaste dagarna, så jag förutsätter att han inte kan vara med. I övrigt är det ingen som ser ut att missa matchen.

Hur tänker du kring målvaktsfrågan?

– Båda målvakterna (Gustav Bågenvik och Robin Christoffersson) har gjort det bra i grundserien och skapat en konkurrenssituation. Det är en liten smaksak vem vi väljer. Det har vi inte beslutat ännu.

* Missa inte vår direktrapportering från söndagens match, med start klockan 15:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!