Efterlängtad premiär: "Vi har tränat stenhårt"

En lång, lång väntan är nu äntligen över för Virserums SGF. Med ett stabilt lag kryddat med utländsk spets ska laget utmana i division 3 den här säsongen. "Vi hade nog inte gjort bort oss i division 2", menar tränaren Wictor Holmberg.

Virserum SGF:s första mål är att ta sig till Alltrean.

Virserum SGF:s första mål är att ta sig till Alltrean.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-09-27 09:00

Diö på hemmais. Det är vad som väntar VSGF i premiären av Hockeytrean på söndag. Och det är ett laddat Virserumsgäng som kommer till mötet.

– Vi har ett väldigt bra go i laget och alla är redo. Vi har tränat stenhårt under försäsongen och legat på sex pass i veckan, säger Wictor Holmberg, som är ny tränare i VSGF i år.

Är det vanligt för ett division 3-lag att träna så ofta?

– Nej, utan det är nog jag som tagit med mig det från division 2, haha. 

Under sommaren har VSGF seglat upp som en toppkandidat i trean. Klubben har värvat fem kanadensare och en tjeckisk spelare.

– Alla har sett bra ut. Men Mansbridge (Thomas) är nog den som överraskat mig mest. Han har en stor potential och är mer eller mindre komplett, säger Holmberg och fortsätter:

– De måste fortfarande få lite mer tid att komma in i spelet på större rink. De själva säger också att man får mindre tid på sig med pucken här i Sverige på stor rink än på mindre rink. 

Den här säsongen ställs VSGF mot följande lag i sin division 3-serie: Åseda IF, Lenhovda IF, Ronneby IK, Rydaholm/Alvesta och så söndagens motståndare Diö. 

– Jag har valt att inte fokusera på de andra lagen utan bara tänka på det vi ska göra. Men vår målsättning är först och främst att ta oss till Alltrean.

Hur bra skulle du säga att ditt lag är?

– Vi hade nog inte gjort bort oss i division 2, det tror jag inte. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!