Efterlängtad seger för Vimmerby

Efter flera tunga förluster fick så Vimmerby Hockey äntligen jubla igen. Mot Mariestad tog laget en oerhört viktig och nödvändig seger (4-2). - Det här var vad vi behövde, säger tränaren Tomas Sandlin.

Emil Wahlberg klev fram och gjorde viktiga 3-2 för VH halvvägs in i tredje perioden med ett skott från blålinjen som letade sig in i mål.

Ishockey2014-01-30 07:22

Bäst när det gäller? Jo, kanske. Vimmerby var rejält pressat inför Mariestadmatchen. Det krävdes nästan en seger, annars skulle läget varit minst sagt prekärt för att knipa en av de fyra åtråvärda platserna till playoff.
Redan från start visade VH att de skulle göra allt för att fixa en trepoängare. Med frenesi, energi och tempo tryckte de tillbaka ett formstarkt Mariestad.
Redan efter två minuters spel kom också 1-0 - i powerplay. En spelform som Vimmerby haft så svårt för i Allettan. Alexander Holmberg tryckte in en retur och gav hemmalaget en drömöppning.
- Jag tycker vi gör det bra och krånglade inte till det så mycket som vi kanske gjort tidigare, säger Sandlin.

Visade karaktär
Vimmerby gick till periodvila med 1-0 i ryggen, vilket sett till både spel och målchanser borde varit större.
Så kom då en svacka i mittperioden...
- Vi var starka där och trummade på riktigt bra. Vi borde kanske gjort fler mål än vad vi gjorde i andra, säger Mariestads tränare Staffan Lundh.