Efterlängtat jubel för effektivt VIK

Västerviks IK satte full fart direkt i sexpoängsmatchen mot Almtuna. Något som också gav utdelning när VIK segrade med 4–1 efter en övertygande insats i avdelningen målskytte.

Ishockey2018-11-30 21:15

Trots bortaplan var det VIK som satte sig själva i förarsätet per omgående. Trevor Mingoia missade ett helrent friläge efter bara en minut, men pressen mot Almtuna-målvakten Oscar Fröberg fortsatte. Och efter att ha bränt ytterligen lägen kom till slut utdelningen när Alexander Lindqvist-Hansen tryckte dit 1–0 med ett handledsskott efter 03:58.

Försvarsspelet i Almtuna lämnade mycket övrigt att önska. Vilket inte minst märktes när tränaren Marcus Ragnarsson tvingades ta time out efter 06:58.

Efter det jämnade matchen ut sig och perioden förblev mållös efter en kanonparad av Emil Kruse på ett närskott av Almtunas Tobias Liljendahl.

Och i den andra perioden fortsatte Almtuna att trycka på utan att för den skull få utdelning. Istället var det VIK som visade en högeffektiv sida och satte både 2–0 och 3–0 på sina första chanser i perioden. Lånet Henrik Malmström assisterade gånger två, först till Kellen Jones och sedan till Erik Ullman.

Den riktiga spänningen uteblev sedan när VIK, på ett skapligt behärskat sätt, stängde till matchen efter att Almtuna reducerat till 1–3 i början av den tredje akten. Slutresultatet skrevs sedan till 4–1 efter att Jens Holmström, med tre minuter kvar, läckert lyft pucken över Fröberg och skickat pucken in i ett öppet mål.