Efterlängtat mål för Little: "Väldigt skönt"

Under tio veckor tvingades Broc Little följa Linköpings matcher från läktaren på grund av sitt brutna nyckelben. Hemma mot Örebro nätade skyttekungen för första gången sedan den 3 december – och vinsten med 4–2 innebär att man lämnar jumboplatsen i SHL. –Den här vintern har verkligen varit en prövning, säger Little.

Linköpings Jonas Junland. Arkivbild.

Linköpings Jonas Junland. Arkivbild.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Ishockey2021-02-27 17:47

Den 32-årige amerikanen har prenumererat på rollen som meste målgörare under sina tidigare sex säsonger i Linköping.

Som mest har forwarden producerat 28 fullträffar (2014/15) och hans poängrekord är 53 (16/17).

Något Broc Little inte kommer i närheten av nu – eftersom han bröt nyckelbenet hemma mot HV71 den 8 december och missade 20 omgångar.

"Frustrerande"

Under den perioden fanns inget annat än att följa sina lagkompisar från läktaren – med bland annat tio raka förluster som ledde till en jumboplats denna minst sagt skadefyllda säsong för LHC.

– Det var väldigt tungt och frustrerande att sitta där och inte kunna hjälpa till. Den här vintern har verkligen varit en prövning och enorm utmaning för klubben, säger Little.

Anfallsstjärnan gjorde comeback den 16 februari – men under de fem första matcherna efter det långa skadeuppehållet blev det inget mål. Det dröjde till comebackens sjätte omgång – då Little styrde in det viktiga 3–1-målet mot Örebro i slutet av den andra perioden.

– Jag vill alltid göra mål och det är ju en betydelsefull del i min roll i laget. Därför var det väldigt skönt att sätta dit den. Jag fick en riktigt fin passning av Tyler Morley, så det var bara att hålla fram klubban, säger han.

Frälsare?

Klubbens supportrar längtade garanterat efter skyttekungen under skadeperioden – men han ser sig inte själv som någon frälsare som ska rädda föreningen från ett ovisst kval där den fortsatta existensen i SHL står på spel.

– Nej, vi måste verkligen gå ihop som lag och göra det här tillsammans. Vi kämpade och offrade oss otroligt bra mot Örebro och så måste det fortsätta i varenda match som är kvar. Det finns liksom inget annat. Sedan kanske vi lät Örebro ha pucken lite väl mycket i vår zon i sista perioden, men det kan lätt bli så i det här utsatta läget.

Knappar in

Trots alla missade omgångar kan faktiskt Little vinna den interna skytteligan igen. Nu är han uppe på tio stycken, bara två färre än Jarno Kärki som toppar på tolv mål. Just detta kanske säger en del om klubbens säsong och svårigheten att göra mål.

– Skönt att vi gjorde fyra stycken och att vi klarade av att spela på ledningen i den sista perioden. Vi är ju inte precis vana vid den situationen den här säsongen, säger tränaren Johan Åkerman.

Bäst i LHC var ändå Tyler Morley som inte bara assisterade Little, utan även till Jarno Kärkis fullträff – och satte själv målet till 1–0.

– Linköping jobbade väldigt hårt och var bäst i de avgörande lägena, så de vann rättvist, säger gästernas tränare Niklas Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!