Ekonomin kan fälla KRIF i Allettan

Men sportsligt sett har Blekingelaget goda möjligheter att bli ett topplag.

Foto:

Ishockey2015-12-19 08:53

På isen har Kallinge/Ronnebys nya och unga lag presterat på topp. På många andra sätt är KRIF en förening i kris inför den kommande Allettan.

- Det är inte bra, kommenterar ordförande Janne Mårtensson föreningens miljonskulder.

Ekonomiskt var fjolårssäsongen katastrofal för KRIF. Med sig in i det här räkenskapsåret hade föreningen ett underskott på cirka 1,7 miljoner. I år har man inte lyckats beta av någonting - snarare tvärtom. Klubbens dåliga likviditet har gjort att man nu tvingats låna ett sexsiffrigt belopp av några medlemmar. Allt för att klara av att betala de mest akuta utgifterna.

- Det stämmer. Intäktssidan är svag den här månaden. Det är inte bra. Vi hade nog klarat det på egen hand om det hade behövts. Men vi tyckte den här lösningen var bättre, säger Janne Mårtensson till Blekingesport.

Det stannar dock inte där. Innan årsskiftet ska ett kreditlån på 400 000 kronor, som elva medlemmar gick i borgen för 2009, vara återbetalt. Sedan lånet togs har inte en krona amorterats. Lägg därtill att de nylånade pengarna från medlemmarna ska återbetalas i januari. KRIF har en lång och svår väg tillbaka till en ekonomi under kontroll.

- Ekonomiskt släpar vi efter. Det är ett bekymmer just nu. Vi måste hitta fler aktiviteter som ger intäkter, säger Janne Mårtensson.

Sportsligt har det gått desto bättre under säsongen. Det till stora delar nya och framför allt unga laget kom fyra i den tuffa södra HockeyEttan bakom Västervik, Troja och Vimmerby. Och nu väntar alltså Allettan.

- Jäkligt bra gjort. Visst har vi med oss de ekonomiska problemen i vardagen, men när spelarna väl är på isen är det inget vi tänker på, säger rutinerade tränaren Tony Zabel, som gör sin första säsong i klubben.

Läs mer i lördagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!