Mörrum drar sig inte ur Hockeyettan

Mörrum Hockey har haft ekonomiska svårigheter under säsongen. På måndagen kallade klubben till pressträff, där man presenterade en handlingsplan för framtiden. Klubben kommer inte att dra sig ur Hockeyettan.

Vimmerby Hockeys konkurrent Mörrum dras med ekonomiska problem.

Vimmerby Hockeys konkurrent Mörrum dras med ekonomiska problem.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-12-12 16:59

Ronny Mattson ledde måndagens pressträff i Jössarinken i Mörrum. Han är en form av kommunikatör för Mörrum Hockey och för den arbetsgrupp som försökt hitta lösningar på de ekonomiska problem som föreningen hamnat i.

Blekingeklubben har haft ekonomiska problem i flera års tid. När man skulle möta Vimmerby Hockey på bortais tidigare i år så gick föreningen ut med en vädjan till sina supportrar för att få in pengar till bortaresan.

Nu har man presenterat en handlingsplan, för att få klubben på rätt köl.

– Det är inte världens roligaste möte som jag ska hålla, inledde Ronny Mattson med.

En fråga som många säkerligen undrat över är huruvida Mörrum kommer att spela vidare i Hockeyettan och fortsättningsserien framöver. Och så kommer det att bli. Mörrum kommer inte att dra sig ur, vilket betyder att de kommer att ställas mot VH i vårserien. Däremot menar man att serietillhörighet framöver inte spelar någon större roll.

– A-lagets serietillhörighet är helt underordnad det andra. Division 1 eller 2 spelar ingen större roll, utan vi måste ge föreningen en ny grund och färdriktning.

Mattson menar att man kommit till en punkt där det längre inte är hållbart att fortsätta som man gjort.

Den arbetsgrupp som jobbat med att ta fram en handlingsplan presenterade tre olika alternativ. Att ansöka om konkurs, ansöka om rekonstruktion eller göra en intern rekonstruktion. Valet föll på det sistnämnda.

– Det gör vi för att rädda föreningen och ungdomsverksamheten. Styrelsen sa ja till handlingsplanen efter lite betänketid och arbetsgruppen har satt igång med arbetet, menar Mattson.

Tomas Engman har varit både tränare och sportchef för A-laget. Framöver kommer han enbart att fokusera på tränarbiten. Föreningen jobbar med att förhandla ner lönerna för spelare.

– Istället kommer det vara tre personer som sköter förhandlingarna med spelarna. Målet är att få ner konstanderna till en rimlig nivå. Det har påbörjats förhandlingar med flera spelare. Det kan bli så att spelare lämnar föreningen.

Mörrum behöver få in 1,8 miljoner kronor för att rädda säsongen.

– Dessa pengar måste på något sätt reduceras eller komma in fram till mars/april 2023. Däremot är ekonomin på ungdoms- och juniorsidan i balans.

Om föreningen inte lyckas lösa ekonomin så finns det två alternativ:

– Konkursansökan eller rekonstruktionsansökan. Det vill vi undvika, avslutar Ronny Mattson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!