Elfving VH:s sjunde nyförvärv

Vimmerby Hockey har gjort klart med sitt sjunde nyförvärv. Anfallaren Gustav Elfving har skrivit på för ett plus ett år. - Det ska bli jäkligt kul, säger han.

Ishockey2011-05-27 06:36

Elfving kommer närmast från Värnamo, är 23 år gammal och beskrivs som en offensiv kraft med näsa för mål. Ifjol stod han för imponerande 53 (29+24) poäng på 33 matcher. Fyra av målen kom mot just Vimmerby.
- Ja... pucken studsade min väg i de matcherna, säger Elfving och fortsätter:
- Jag är en poänggörare. Jag har inte det bästa eller hårdaste skottet men på något vis brukar pucken gå in. En liten gubben i lådan, som är kontringsstark, läser spelet och sticker på kontring.

Nyttig säsong i Frankrike
Troja/Ljungby är Elfvings moderklubb och han spelade där fram till 2008. Därefter blev det en kort visit i Helsingborg, följt av Gislaved, Deuil-Garges i franska andraligan och Värnamo föregående säsong.
- Frankrike var ett jäkligt roligt äventyr som var mycket mer utvecklande än jag trodde att det skulle vara. Jag fick obegränsat med speltid, blev mer van vid tighta situationer och visste att jag var tvungen att spela bra för att vi skulle vinna. Då är det roligast att spela.
Vad vet du om Vimmerby?
- När man mötte dem förra året var det ett skridskoskickligt lag som försökte spela mycket anfallshockey.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!