Elias Pettersson etta i NHL:s poängliga

Vancouvers svenske center Elias Pettersson har gått upp i ledningen i poängligan i NHL. Hans starka spel är ett stort skäl till Vancouvers starka inledning på säsongen.

Vancouvers svenske center Elias Pettersson tänker hålla sig kvar i täten av NHL:s poängliga. I matchen mot Ottawa blev det tre nya, ett mål och två assist, när Vancouver vann med 5–2. Arkivbild.

Ishockey2023-11-10 04:53

När Vancouver slog Ottawa med 5–2 på bortais plussade Pettersson på sin redan goda poängsamling med ett mål och två assist. Med sju gjorda mål och 17 assist leder han nu poängligan i NHL på 24 poäng.

Pettersson säger dock, efter matchen, att han inte var helt nöjd med sin egen insats även om det är rätt kul med hockey just nu.

– Vi vinner ju. Vi spelar bra för det mesta men idag tycker jag inte att vi inte fick ut allt vi kan. Jag är inte nöjd med med mitt spel men vi hittade ändå en väg till vinst. Det är en styrka vi har nu, säger Pettersson till nyhetsbyrån AP.

Petterssons mål kom i tredje perioden när han smackade in 5--2 med ett mäktigt skott, på pass efter tekning. Då hade han passat fram till 4–2-målet fyra minuter tidigare när Vancouver återtog en tidigare tvåmålsledning.

Segern mot Ottawa, som spelar i Stockholm i veckan, var lagets femte raka.

När St Louis vann med 2–1 mot Arizona gjorde Oskar Sundqvist sitt andra mål för säsongen när han satte ledningsmålet för St Louis.

I Dallas seger mot Columbus med 5–2 stod backen Nils Lundkvist för två assist för sitt Dallas.

I Chicago har omskrivne förstavalet bland nykomlingarna, Chicagos Connor Bedard, börjat komma igång med att raka in poäng. Nu, i vinsten mot Tamba Bay, blev det två mål och två assist för Bedard.