Embretsen lämnar posten som ordförande

I ett inlägg på Twitter sent på måndagskvällen tackade Per Embretsen för sig. "Nu är det dags för andra att ta över", skriver han.

Per Embretsen lämnar sin post som ordförande i VIK.

Per Embretsen lämnar sin post som ordförande i VIK.

Foto: Malin Belfrage

Ishockey2020-03-16 22:21

Per Embretsen har varit verksam i Västerviks IK på ett eller annat sätt i tio år. Senaste fyra åren har han varit vice ordförande och ordförande.

– Jag kom in i klubben säsongen 2010/2011 för att hjälpa Tomas Lind (dåvarande sportchef) med att hitta bostäder till spelarna. 2012 blev jag invald i styrelsen och senare, när vi gick upp i Hockeyallsvenskan, blev jag vice ordförande till Lars Jörbrink och året efter till Dan Nilsson. Sen tog jag över som ordförande och har varit det i två säsonger nu, berättar Embretsen för Sporten och fortsätter:

– Jag har alltid gillat hockey och min pappa har varit sponsor till VIK sen hallen byggdes 1984. Men eftersom jag knappt kan stå på ett par skridskor så spelade jag innebandy och fotboll istället.

Hur kommer det sig att du slutar som ordförande?

– Jag känner att det är dags för andra att ta över nu. Det är inte på grund av saker som har hänt den senaste tiden utan jag känner att det är dags, helt enkelt. Men jag kommer fortfarande att finnas med i bakgrunden om klubben behöver min hjälp med något. VIK har en alldeles för stor del av mitt hjärta för att bara släppa det helt och hållet.

Vad har du för favoritminnen från din tid i klubben?

– Givetvis är höjdpunkten när vi gick upp till Hockeyallsvenskan. Det tror jag att det är för alla som var med då. Hela den säsongen är ett fantastiskt minne, något jag inte trodde skulle hända när jag klev in i styrelsen när VIK spelade i division 2. Även den första säsongen i allsvenskan var häftig med ett fullsatt Hovet i den sista matchen där vi var så nära att ta oss vidare. De där säsongerna kommer jag att bära med mig resten av livet.

– Det har varit en rolig och lärorik tid med många olika situationer att hantera, och jag har träffat så många bra människor genom hockeyn. Tio år är lång tid.

På Twitter framhåller Embretsen dessa personer lite extra: Mattias Karlin, Rolf Björkgren, Lars Jörbrink, Stefan Jillehed, Magnus Nilsson och Tomas Lind.

Han tackar även sin familj; sambon Lena och sonen Max, för att ha stöttat honom och burit en enorm last för att ha låtit honom leva detta roliga och ibland väldigt tuffa liv.

Vem tar över efter dig?

– Det vet jag inte. Det pågår en rekrytering så vi får se. Men jag sitter kvar som ordförande fram till årsmötet i juni så vi har tid på oss, säger Per Embretsen.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!