Emil Wahlberg förlänger med VIK

Emil Wahlbergs debutsäsong i HockeyAllsvenskan kan inte beskrivas som något annat än en succé. Med 17 poäng på 52 matcher var han tvåa i backarnas poängliga i Västervik. I dag blev det klart att Wahlberg, som kom till VIK från Vimmerby, förlänger kontraktet med ett år.

Backen Emil Wahlberg förlängde i dag sitt kontrakt med Västerviks IK

Backen Emil Wahlberg förlängde i dag sitt kontrakt med Västerviks IK

Foto:

Ishockey2017-03-17 16:28

– Det var inget svårt val. Ingen annan allsvensk klubb hade varit aktuell för mig. Jag trivs jättebra i Västervik och allt funkar perfekt vid sidan om, med pendling och för familjen, säger klassbacken.
– Nu har jag fått tjänstledigt från mitt civila jobb (dit han återgår på måndag) med ytterligare åtta månader, från och med i höst – så alla bitar har fallit på plats.

Sportsligt har den gångna säsongen varit sensationell – både från lagets och från Emils sida.
– Det var nog ingen som trodde detta om oss. För egen del har det väl gått bra. Visst är det ett steg att ta när man går från ettan till allsvenskan, men jag tror att det finns många spelare i just Hockeyettan som skulle klara det galant.

Trots att den gångna säsongen knappt har hunnit sluta, längtar Emil redan till nästa.
– Det ska bli jäkligt kul. Nu hoppas man bara att många spelare från årets trupp stannar och att man lyckas krydda truppen ytterligare, säger Emil Wahlberg, som var spelare nummer två att förlänga kontraktet med VIIK (namnen Georgsson var först ut i går).
Enligt uppgifter till vår tidning är fler kontraktsförlängningar på gång. Under helgen eller i början av nästa vecka sitter bland annat den första forwardens namnteckning på papperet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!