Emil Wahlberg möter sitt gamla lag i kväll

I eftermiddag öppnar Sandströms Trophy – Västerviks IK:s hemmacup – med att värdlaget tar emot derbyrivalen Vimmerby Hockey. För VIK-backen Emil Wahlberg, med fem VH-säsonger bakom sig, är det en extra krydda.

Emil Wahlberg möter sitt gamla lag i premiärmatchen. Foto: Viktor Allvin

Emil Wahlberg möter sitt gamla lag i premiärmatchen. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2017-08-25 12:20

Men det rör sig inte om några negativa känslor.

Wahlberg tog steget från division ett-klubben Vimmerby till hockeyallsvenska Västervik inför förra säsongen – och Åseda-produkten menar att han har VH att tacka för mycket.
– Så är det absolut. De har stor del i att jag är i Västervik idag.

Kommer det att bli en speciell match?
– Det är klart. Jag har fortfarande god kontakt med många spelare.

Sandström Trophy är visserligen en träningsturnering i slutet av augusti. Seriestarten är en knapp månad bort och lagen är i olika faser av sin försäsong. Cupformatet kittlar tävlingsnerven lite extra, menar Wahlberg. 
– Det blir direkt lite roligare när man vinner något. Och mellan egentligen alla lag som kommer hit så finns det en rivalitet så det ligger prestige i det, definitivt.

VIK åkte på en förlust i sin senaste match (3-4) mot IK Oskarshamn. Ingen i laget var särskilt belåten med sin prestation i den drabbningen och laget vill visa sig från sin rätta sida direkt.
– Vi vill visa upp ett bra lagspel över hela banan och att vi har ryckt upp oss från senast.

Hemmacupen inleds med två raka matcher för VIK:s del. Fyra gånger tjugo minuter ska avverkas. Tränare Roger Forsberg berättar vad publiken kan förvänta sig av VIK under helgen.

– Truppen mår bra. Det är Emil Georgsson som varit hemma i feber under veckan och inte kommer att vara med.

Efter det som Forsberg beskriver som en ”risig match” mot Oskarshamn för en vecka sedan har lagets träningsfokus handlat om grunder i det taktiska spelet. Där arbetet utan puck fått mest uppmärksamhet.

– Mot IKO blev det, av flera anledningar, nästa helt motsatt mot hur vi ville ha det och agera. Vi har därför pratat mycket om att vara konsekventa i det vi gör, att anamma sättet vi spelar på mycket bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!