En av de bästa insatserna för säsongen

Västerviks IK gjorde på lördagen en av säsongens bästa matcher och fick stående ovationer av de 2000 personerna i publiken. VIK utklassade AIK, förra årets vinnare av Hockeyallsvenskan, med 5-0 – siffror som kunde ha varit större. – Vi får ihop helheten fantastiskt bra, jag har inte mycket att klaga på idag, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Dan Pettersson och Olle Liss firar mål och seger.

Ishockey2017-01-30 08:41

Nej, det fanns verkligen ingenting att klaga på. Västervik inledde i ett frenetiskt tempo. AIK var bara tre gånger ur egen zon under matchens fyra första minuter och ett mål hängde i luften så mycket som det bara kan.
Som tur var för AIK så hade man sin bäste spelare i målvakten Linus Lundin. Utan den förre VIK-målvaktens storspel så kunde Västervik ha haft 5-0 redan efter en period. Men det blev ”bara” ett mål under de första 20 minuterna; Fredric Andersson styrde in Conny Strömbergs passning i powerplay med en dryg minut kvar.
– Alla killar hade en jäkla glädje i spelet idag och ville verkligen delta. Vi gör verkligen en bra hockeymatch, tycker Karlin.

AIK hade sin bästa del av matchen i inledningen av andra perioden. Men några mål blev det inte för Solna-klubben den här dagen. VIK-målvakten Jonas Fransson är fenomenal för tillfället och höll nollan för andra matchen i rad. Faktum är att han bara har släppt in fyra mål totalt på de fem senaste matcherna!
Mot slutet av mittperioden avgjorde VIK matchen. Erik Gustafsson gjorde 2-0 med ett skott från blålinjen, hans första mål på två säsonger, och Olle Liss gjorde 3-0 på en målvaktsretur sedan Dan Pettersson skjutit.
– Vi fick islossning idag. Vi har skapat mycket chanser även i de senaste matcherna, men i dag satte vi dem också, skönt.

4-0-målet var matchens vackraste. Skridskosnabbe Joacim Hedblad trampade runt AIK-försvaret och serverade Mitch Wahl öppet mål.

5-0-målet var Olle Liss andra för dagen – och ett typiskt ”måltjuvsmål” där han ur nästan ingen vinkel alls vallade in pucken via Linus Lundin.
– Vi gör tre bra perioder idag, det är sällsynt att man kan spela så här bra i 60 minuter – utan en enda dipp. Samtliga killar gör en kanoninsats, avslutar Mattias Karlin.

Erik Gustafsson gjorde sitt första mål på två säsonger och klappas om av Pierre Gustavsson och Emil Georgsson. Foto: Viktor Allvin