Första ronden till VH – men vad som helst kan hända

Första ronden gick till Vimmerby Hockey. Det kan betyda allt, eller inget, sett till matchserien mot Troja/Ljungby som helhet. Det jag tar med mig från första mötet är att det är små marginaler som avgör och att det är säkrast att helgardera.

Det blev en rafflande kamp med häftig inramning mellan Vimmerby och Troja i lördags. Matchserien känns fortfarande helt öppen inför kvällens andra möte.

Det blev en rafflande kamp med häftig inramning mellan Vimmerby och Troja i lördags. Matchserien känns fortfarande helt öppen inför kvällens andra möte.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-03-17 12:51
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En match i taget. Det är det ständiga mantrat i idrottens värld. Men så är det verkligen. Särskilt i hockeyn slutspel. Att jag och 1 100 andra åskådare fick uppleva en nervkittlande tillställning i ishallen igår var något utöver det vanliga. Publiken slets mellan hopp och förtvivlan, men till slut var det VH:s förmåga att bita ihop på slutet och avgöra mot alla odds som gav segern. 

Och Eddie Levins instinkt och tro på sig själv. Att se chansen att avgöra och ta den på möjligheten på det sättet. 

Suveränt.

Men så fort spelarna lämnat isen var det historia. 1–0 i matcher är bättre än 0–1 för VH:s del. Men ingenting är klart på långa vägar. 

En ny seger framåt kvällskvisten och 2–0 att gå på skulle däremot vara guld värt inför nästa vecka i Ljungby. Men vinner Troja söndagens match står det 1–1 och det är snarare de som har en liten fördel.

VH-tränaren Hampus Sylvegård skulle ägna sin lördagskväll åt att se om matchen på video. Han hade på känn att det fanns ett par detaljer i spelet som laget behövde justera. Och det kan behövas mot ett Troja som säkert är grymt revanschsugna.

Jag nöjde mig med att gå igenom höjdpunkterna från matchen ett par gånger på söndagsförmiddagen. Det som slår mig är att det verkligen är de små marginalerna som avgör. 

Som vid William Alftbergs tidiga ledningsmål där pucken letar sig in precis vid stolpen. Eller Eddie Levins 2–1-mål. Anton Carlsson skjuter och pucken tar på Levin framför kassen och går in. Eddie Levin fick också spela huvudrollen när han avgjorde efter en mycket fin prestation, men samtidigt, hade inte hans matchvinnande skott i slutsekunderna letat sig fram mellan benen på den täckande backen så hade det gått till en öppen och oviss förlängning.

Vad säger det inför kvällens drabbning då? Inte mer än att vad som helst kan hända. Jag väljer att helgardera mitt tips. 1X2 får det bli. Oavgjort vid full tid och sedan kan det gå hur som helst. Det säger jag inte minst vis av erfarenhet från igår.

Jag hade nämligen nästan helgarderat den andra avdelningen på V75 på Bjerke. Tagit med elva av tolv hästar. Ni kan nog lista ut vad som hände. Jo, den där 95-oddsaren som jag inte hade med hittade loss från ryggen på ledaren och hann dit i sista steget. 

Som sagt. Vad som helst kan hända. 

Och har du inte möjlighet att vara på plats i hallen ikväll så sänds matchen som vanligt på vår sajt HÄR.