"En käftsmäll kan vara bra ibland"

– En käftsmäll kan vara bra ibland, så att man vaknar till. Timrå var klart bättre än oss, men vi lärde oss en del av förlusten som vi kan ha nytta av framöver. Orden kommer från VIK–backen Andreas Frisk inför kvällens match i Hockeyallsvenskan, där tabellfyran BIK Karlskoga i Nobelhallen tar emot tvåan Västervik.

Två mål senast. Andreas Frisk var en av få VIK:are som presterade på normal nivå i seriefinalen mot Timrå där hans lag föll med 6-2. "En käftsmäll kan vara bra i bland", säger han inför kvällens svåra bortamatch mot Karlskoga. Foto: Mikael Kindman.

Två mål senast. Andreas Frisk var en av få VIK:are som presterade på normal nivå i seriefinalen mot Timrå där hans lag föll med 6-2. "En käftsmäll kan vara bra i bland", säger han inför kvällens svåra bortamatch mot Karlskoga. Foto: Mikael Kindman.

Foto:

Ishockey2016-10-21 09:00

Ur–AIK:aren är inte känd som någon målgörare av rang, och det är ju inte heller hans primära uppgift.

32–åringen har aldrig någonsin i karriären gjort fler än fem mål på en säsong, och han stod på noll mål inför tisdagens tidiga seriefinal borta mot Timrå.

Västervik förlorade som bekant med 6–2 och den nio matcher långa segersviten bröts, men Frisk kunde i alla fall glädja sig lite eftersom det var han som stod för båda VIK–målen; 1–0 efter bara en dryg minut och reducering till 2–3 i slutminuten av första perioden.

– Det tillhör ju inte vanligheterna att jag gör två mål i samma match. Och just då var det viktiga mål som gjorde att vi var med i matchen, men man hade så klart glatt sig mer åt målen om vi hade vunnit, konstaterar han.

Självmål

– Egentligen gjorde jag ju tre mål, tillägger han med ett snett leende när vår tidning träffar honom i Plivit Trade–hallen just före torsdagseftermiddagens träning.

Han syftar på Timrås 2–1–mål, en totalt misslyckad dragning och tappad puck av Timrås Anton Kalte, som studsade på Andreas Frisks skridsko, ändrade riktning 90 grader och grundlurade Jonas Fransson i målet.

Lärde av förlusten

– Det var ett jäkla oflyt, men vi kan inte skylla förlusten på det. Timrå var mycket bättre än oss och vann rättvist, vi kom inte alls upp i normal nivå.

– Vi lärde oss dock en del av förlusten, och vi hade ett bra snack om matchen i samband med träningen senast.

– Ibland när det inte stämmer så måste man jobba hårt för att få stopp på motståndarna, bromsa upp dom, ligga rätt i banan och vinna dueller – det gjorde vi för dåligt mot Timrå.

Frisk försäkrar att just den detaljen kommer att bli bättre i matchen mot Karlskoga, som han ger etiketten ”en av seriens svåraste bortamatcher”.

– De jobbar stenhårt, har bra fart och spelar fysiskt – det kommer nog att bli en rolig och sevärd match, tror Frisk.

Special teams

Karlskoga, tabellfyra med 19 poäng – sju efter tvåan Västervik, förlorade snöpligt med 4–3 efter förlängning senast borta mot Almtuna, trots ledning med 3–2 bara sekunder före full tid.

– En tung förlust, men vi är ändå nöjda med säsongsinledningen. Vi har spelat bättre och bättre för varje match och fått med oss en hyfsad poängskörd, tycker assisterande tränaren Kristofer Näslund.

Framförallt så har BIK Karlskoga varit mycket bra i special teams. Man är det tredje bästa laget i Hockeyallsvenskan både i powerplay och i boxplay.

– Jag hoppas på en match med få mål, mot seriens målfarligaste gäng så gäller det att vi får till en matchbild som gynnar oss, säger Näslund.

Västervik ställer upp med samma lag som senast med den skillnaden att Ludvig Engsund ersätter Jonas Fransson i målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!