En poäng borde ha varit tre på Hovet

Västervik har fortfarande inte vunnit mot AIK i Hockeyallsvenskan. Men på onsdagen kom i alla fall första poängen. AIK vann dock efter förlängning på Hovet med 4-3. – Ingen bra insats från vår sida, men det var ändå en match som vi skulle kunna ha vunnit, säger assisterande VIK-tränaren Ragnar Karlsson.

Ishockey2016-12-15 09:16

Första perioden var jämn och chansrik - riktigt trevlig att se på Hovet i Stockholm. Den kunde lika gärna ha slutat åtminstone 2-2, men det föll faktiskt bara ett enda mål under de första 20 minuterna alla heta chanser till trots.
Dan Pettersson stötte in sitt första efterlängtade mål för säsongen efter 13.21, sedan Victor ”26” Öhman läckert hållit inne sitt skott och istället passat i sidled.
Västervik trodde emellertid att de tagit ledningen redan efter fem minuter, men reprisen på jumbotronen visade att Olle Liss skott först tog i ribban och sedan ner i stolpen och ut. Otur.
Domaren, Richard Magnusson från Tranås, ringde på målet – med dömde helt korrekt att pucken aldrig var inne.

Även AIK hade sina chanser, allra närmast var det när en förlupen puck studsade på en VIK-skridsko och det höll på att bli självmål, men VIK-försvaret med Ludvig Engsund längst där bak höll tätt.
– Vi spelar lite trevande idag, mot Tingsryd senast hade vi bättre fart på grejerna, tycker ”Ragge”.
VIK fick inleda mittperioden i powerplay sedan AIK:s Oscar Steen klantigt spelat pucken över sargen. Men den farligaste chansen i powerplayet hade faktiskt Michael Lindqvist, ett friläge i boxplay efter att Mitch Wahl tappat pucken på offensiv blå.
AIK:s Christian Sandberg hade ytterligare ett friläge strax därefter, men även den här gången räddade mycket duktige Ludvig Engsund i VIK-kassen.

Hemmalaget fick rättmätigt in en kvitteringspuck mitt i perioden, en styrning från Robin Dahlström efter skott strax innanför blålinjen av Anton Cederholm.
1-1 efter två perioder var rättvist, Västervik var det något bättre laget i första – och AIK det något bättre i andra.
I tredje perioden fick Västervik en drömöppning. Alla förväntade sig en passning till Mitch Wahl eller Fredric Andersson, men Hockeyallsvenskan tvåfaldige poängkung Conny Strömberg sköt själv. Och som han sköt! En snärtig handledare rakt upp i krysset till 2-1.

Västervik spelade sedan på ledningen och såg ut att gå mot en säker trepoängare på Hovet. Man hade verkligen matchen i sin hand, men två klanterier i VIK-lägret i slutminuterna gjorde att 2-1 på blott 36 sekunder förbyttes i 2-3.
Först tappade Mitch Wahl pucken i mittzon - och Jens Jacobs gjorde 2-2. Och i samband med målet så drog Conny Strömberg på sig en onödig tvåminutare för roughing.
I det efterföljande numerära överläget gjorde Christian Sandberg sedan 3-2 för AIK.
– Lite onödiga individuella misstag i ett läge när vi hade ledningen och det ändå såg så bra ut, tycker VIK-tränaren.

Västervik tog i slutminuterna ut målvakten och räddade i alla fall en poäng när Jörgen Karterud i kalabaliken framför slovenske landslagsmålvakten Gasper Krocelj stötte in 3-3.
– Vi gör ingen toppmatch, men vi visar stark moral och kommer tillbaka. Vi är med i alla matcher och är svårslagna, det får vi ta med oss.
Men i förlängningen så gjorde en nytt VIK-klanteri att det blev förlust. Conny Strömberg överarbetade en situation på offensiva blålinjen – sköt pucken på Stefan Johansson – som kontrade och sköt – och på målvaktsreturen slog Oscar Steen i matchavgörande 4-3.
– Surt med andra raka förlängningsförlusten, jag tycker vi var värda mer i den här matchen – trots att vi spelmässigt kan bättre, avslutar VIK-tränaren.