En poäng mot favoritmotståndet i kväll - då är topp åtta-platsen klar

Västervik-Modo: 3-0. - Vem hade kunnat tro att vi skulle ha tre raka segrar mot Modo för bara ett år sedan, säger Victor Öhman. För honom är kvällens möte i Västerviks ishall mycket speciellt. Inte bara för att VIK definitivt kan säkra en plats i playoff utan främst för att Modo är hans moderklubb och att brorsan Oscar lirar där.

Victor Öhman ser fram mot kvällens match mot Modo, som är Västervik-forwardens moderklubb. VIK har tre raka segrar mot det klassiska hockeylaget.

Victor Öhman ser fram mot kvällens match mot Modo, som är Västervik-forwardens moderklubb. VIK har tre raka segrar mot det klassiska hockeylaget.

Foto:

Ishockey2017-02-22 10:00

Ni med gott minne kommer kanske ihåg just Victor "11" Öhman kvitterade till 1-1 i lagens första möte i Örnsköldsvik i höstas. Inte bara det. Joakim Englund och Conny Strömberg svarade för assisten till målet. Båda två har liksom Öhman ett långt förflutet i just Modo.

- Haha, det är klart att det var jäkligt häftigt att få göra det där målet inför släkten och mot brorsan. Och det är också ganska typiskt att man gör mål eller poäng mot klubbar man spelat i tidigare.

"Vore underbart"

21-åringen har fått fira tre gånger med Västerviks IK mot Modo den här säsongen. För många ter det sig ganska osannolikt med tanke på Ö-viks-klubbens status och VIK:s orutin från de här sammanhangen.

Ge oss en förklaring till hur det kommer sig att ni kan ha tre raka mot dem?

- Tja..., vi är väl helt enkelt ett bättre lag. Vi har spelat bra mot dem i alla matcher och jag hoppas att vi kan göra det igen.

Hur vore det att få avgöra?

- Ja, du. Det vore helt underbart, men det viktigaste är att någon av oss gör det.

Bra med tränarbyte...

Victor Öhman berättar föga överraskande att han taggar till lite extra mot Modo.

- Klart att det alltid är speciellt för mig att få möta dem. Att brorsan spelar i Modo gör det extra roligt.

Snackar ni mycket med varandra?

- Ja, särskilt inför den här matchen när de precis har bytt tränare. Oscar ser positivt på tränarbytet och tycker att det behövdes en förändring för att få in positiv energi i gruppen.

Det var i måndags som klubben offentliggjorde att Pelle Bäckman och Tomas Jonsson ersätter Andreas Johansson på tränarposten.

För Västervik räcker det alltså med en poäng för att säkra en plats topp-åtta och playoff. Det ska ofantligt mycket till för att VIK ska missa den möjligheten. Snarare är det så att Västervik blickar uppåt, mot att försöka bli tvåa i serien och därmed gå till Hockeyallsvensk final mot Mora.

Pratar ni spelare något om det?

- Lite småprat blir det allt, men just nu tar vi match för match så får vi se var vi hamnar i tabellen.

VIK har sex poäng upp till tabelltvåan Karlskoga, som Västervik för övrigt möter hemma i slutomgångarna.

I kväll ligger dock allt fokus på Modo, en klubb som har en särskild plats i Victor Öhmans hjärta. Trots det så skulle han bli innerligt glad om han fick göra mål mot dem igen och framför allt stå som segrare när 60 minuter är spelade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!