En segersvit ska brytas: "Ville inte möta Vimmerby då"

Sista matchen innan serien "vänder" för Vimmerby Hockey. Då står fjolårets succélag Halmstad för motståndet. Men det är ett VH som verkligen fått upp farten. "Vi har en riktigt bra känsla i laget", säger tränaren Phil Horsky.

VH har fem raka segrar. Halmstad har fyra raka. Vilka förlänger sin svit på onsdag när de båda möts?

VH har fem raka segrar. Halmstad har fyra raka. Vilka förlänger sin svit på onsdag när de båda möts?

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-11-03 21:10

Att det är glada miner runt VH-laget är lätt att förstå. Phil Horskys mannar har fem raka segrar i ryggen och är med i den absoluta toppstriden i den södra Hockeyettan. 

– Vi har gjort ett jättebra jobb i de senaste matcherna. Alla bitar i spelet funkar och vi är trygga i det vi gör. Jag tycker att det ser bättre och bättre ut för varje omgång, speciellt med de små detaljerna, menar Vimmerbys tränare Phil Horsky. 

Senast blev det seger med 4–2 borta i den tuffa bortamatchen mot Kallinge/Ronneby. 

– Där styr vi spelet och vi gör det bra när vi inte har pucken. Vi började lite sådär men ju längre matchen gick desto bättre spelade vi, säger Horsky, som redan på vägen hem från den matchen började förbereda sig inför nästa:

– Vi började analysera Halmstad i bussen och vi känner oss redo nu. Det är ett offensivt lag som framför allt är riktigt bra i powerplay, så det gäller att vi har disciplin när vi försvarar oss. Men spelar vi som mot Kallinge så har vi goda chanser att vinna. Vi har en riktigt bra känsla i laget också.

Onsdagens motståndare Halmstad Hammers är inte mycket sämre än VH när det kommer till att rada upp segrar. Halläningarna har tagit fyra raka och körde över Mörrum (7–1) sist.

– Det var en väldigt stabil insats och det känns som att vi kommer till matchen mot Vimmerby med bra självförtroende, säger Halmstads tränare Fredrik Johansson. 

Vad ser du för styrkor hos Vimmerby?

– Ett lag med en bra defensiv och med spets framåt. Förra säsongen blev de ju bara bättre och bättre och det var en av anledningarna till varför vi inte ville möta dem då. Det kommer bli en tuff batalj nu.

undefined
Halmstad-tränaren Fredrik Johansson, till höger.

Johanssons lag ligger sexa i serien med 15 poäng efter åtta spelade matcher (två matcher har skjutits upp). 

– Jag tycker att det är mer än godkänt. Vi hade lite sjukdomsbekymmer i början och förutom plumpen mot Kalmar så har vi gjort det bra. Vi har fortfarande mer att ge, säger tränaren. 

VH har alla spelare tillgängliga till matchen. Halmstad har två spelare borta. 

– De är sjuka, men vi har en stor trupp så det går ingen nöd där, säger Fredrik Johansson. 

Vi direkrapporterar onsdagens match i Vimmerby Ishall på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 19:00. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!