"En underbar utmaning"

Formstarke Joonas Koskinen imponerad av sitt lag ? "Vi kan gå hela vägen"

Foto:

Ishockey2015-11-25 07:32


Privat håller han sig gärna för sig själv. På isen växer han allt mer ut till en ledare. Vimmerby Hockeys finske center, Joonas Koskinen, har funnit sig till rätta i sin nya miljö.

- Klubben, medspelarna och tränarna - allt är så bra som jag vågade hoppas på. Vi kan gå hela vägen, säger han.

Sist in i Vimmerby Hockeys trupp kom en tungt meriterad finsk center. På kontot har Joonas Koskinen över 100 matcher med Tappara i den finska högstaligan. Förhoppningarna har varit stora och efter en lite trög inledning har han börjat visa klass. Riktig klass.

- Det var lite som jag trodde. Det var tufft i början och har tagit en tid att komma i form. Än är jag inte där, men

det kommer. Fysiskt känner jag mig mycket bättre än jag gjorde för två månader sedan och det offensiva spelet börjar sitta, säger Koskinen.

På isen är Joonas Koskinen en ledargestalt. Hans uppoffrande spel, kloka beslut och ödmjuka inställning talar för sig själv. Privat kan han uppfattas som lite tillbakadragen. En kille som inte har något emot att hålla sig för sig själv.

- Vimmerby passar mig. Litet, mysigt och inte så mycket trafik. Samtidigt har jag inte varit så mycket ute på stan. Det blir mest ishallen, bussen och lägenheten, skrattar han.

- Jag har verkligen funnit mig tillrätta här. Klubben, medspelarna och tränarna - allt är så bra som jag vågade hoppas på.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Vimmerby Hockeys finske center Joonas Koskinen går från klarhet till klarhet. Efter en halvtung start i Vimmerby har han vuxit fram till att bli en härförare.
Vimmerby Hockeys finske center Joonas Koskinen går från klarhet till klarhet. Efter en halvtung start i Vimmerby har han vuxit fram till att bli en härförare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!