Hur hann du med där, Endre? – Strålande insats av VH-målvakten

Stackars Kalmar. De provade allt, inget hjälpte. Begreppet "som en levande vägg" var högst användbart när vi ska beskriva Claes Endres insats i VH:s genrep. Och hur tusan kunde han rädda det "omöjliga" friläget i tredje perioden? Det här var bra gjort, VH (2–0).

Claes Endre i målet gjorde en stormatch när VH besegrade Kalmar med 2-0.

Claes Endre i målet gjorde en stormatch när VH besegrade Kalmar med 2-0.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-09-14 18:36

Målvakterna.

Ni har kanske redan hört det till leda. Det kanske är så, men det kan inte nog betonas hur viktiga målvakterna är i hockey. 

Inte minst då för en av många uträknad nykomling i Hockeyallsvenskan som Vimmerby. Av det vi sett hittills av VH-målvakterna kan de inte få annat än högsta betyg så här långt. I träningsmatchandet alltså. Snart börjar ju en annan verklighet som ni vet, den i Allsvenskan. Oavsett vilket så har Claes Endres och Robin Christofferssons insatser hittills gett laget precis den trygghet och det lugn som behövs. 

undefined
Glädje. VH firar 2-0-målet.

I lördagens genrep var SSK-förvärvet briljant.

– Det gick bra, jag är nöjd, sa han en aning ansträngt när vi pratade med honom en stund efter den sköna vinsten mot kommande konkurrenten Kalmar.

Ansträngt i så måtto att han var trött efter anspänningen – inte minst då i den tredje perioden.

– Jag tycker ändå inte att det var så mycket, inte i de två första alla fall. Då städade vi av det ganska enkelt och jag hade mycket hjälp av backarna. De spelade tajt och bra. I tredje hade jag lite mer.

Jo.

Som när han till hemmapublikens förtjusning lyckades rädda det till synes "givna" Kalmarmålet ett par minuter in i den sista akten. Med en snabb sidledsförflyttning stoppade han pucken från att hitta nät.

Hur lyckades du?

– Haha, det är mycket stretching bakom den räddningen.

Endre höll nollan. VH vann och fick ett närmast perfekt avstamp mot kommande fredags seriepremiär mot Nybro.

– Jätteskönt att vi spelade så bra. Det krävs att vi spelar på den här nivån för att det ska gå bra i Allsvenskan. Det här gav både mig och laget självförtroende.

undefined
Isak Hansen bjöd på en läcker straff mot Kalmar.

Vimmerby vann som sagt med 2–0 och vann fullt välförtjänt.

Norrmannen Isak Hansen bjöd överraskande (?) på en riktig läckerhet när han grundlurade Kalmarmålvakten och enkelt snitsade in 1–0 på straff i slutet av den första perioden. 2–0 kom efter ett fint anfall där Hugo Ollila hittade rätt. Det kunde och kanske borde varit mer än 2–0 efter två spelade perioder, men det fick räcka. I tredje höjde sig Kalmar och hade stundtals bra tryck på VH.

Vimmerbys tränare Peter Johansson var nöjd med vad han fick se:

– Det var ett bra genrep och jag är framför allt nöjd med helheten. Vi är bra över tre perioder, trots att Kalmar hade mer puck än oss i sista. Den här matchen var ett kvitto på att vi ligger bra till i fas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!