Energiskt VIK nollade Björklöven

Hemmaplan fortsätter att vara en trygg plats för Västerviks IK. På fredagskvällen fick Björklöven lämna Plivit Trade-Hallen med noll poäng och noll mål. Jonas Fransson spikade igen och VIK vann, 2-0.

Foto:

Ishockey2017-10-20 19:05

Den energi som saknades helt i mötet med SSK i onsdags var tillbaka i VIK-laget mot Björklöven. Precis som i de flesta hemmamatcher tidigare kom VIK ut med en aggressivitet och frenesi som överrumplade motståndarna.
– Vi genomför en disciplinerad match med grym arbetsmoral, hyllar VIK-tränaren Roger Forsberg sitt lag efter matchen.

Mitt i den tredje perioden stod matchen, som matcher ju ofta gör, och vägde – skulle ett Löven, som kröp allt närmre, lyckas överlista Jonas Fransson? Skulle VIK stänga ner tillställningen? Då, i ett VIK-boxplay, ryckte Christopher Fish förbi gästande backar, kom fri med Adam Werner och sköt – i magen på denne.
– Det var jäkligt frustrerande. Jag har skapat mycket lägen men det blir så när man har lite ”torka”, att man funderar för mycket, säger Fish.

Men revanschen skulle komma för den rivige forwarden. Med 90 sekunder kvar slet han sig återigen förbi sin försvarare och stormade mot den bortre stolpen. Passningen från Patrik Blomberg satt perfekt på bladet. Christopher Fish la över den på backhand och in i ett gapande mål.
– Jag såg att jag skulle kunna ”slå” min back och att ”Blomman” kom på andra sidan. Han har bra blick för spelet och jag fick en perfekt passning.

Jag trodde att du skulle klippa till direkt.
– Haha, jag tänkte testa något annat eftersom det inte gått tidigare. Skönt och en jäkla lättnad när den gick in.

Fish mål innebar 2-0. Det första var av det vackrare slaget och tillkom efter en tekningsvariant, där fyra av fem VIK-spelare var inblandade i puckens väg till målet. Joacim Hedblad serverade Oskar Drugge, vars skott rullade över mållinjen.
– Viktigt för oss att få utdelning tidigt och också en lättnad att äntligen göra mål i Power-play. Det har vi inte gjort sen Sundsvall brann, säger Roger Forsberg.

Du har valt att hålla fast vid samma uppställningar i Power play, trots kritik. Ikväll gjorde ni två mål i den spelformen.
– Det har varit kritiserat med all rätt. Vi har gett dem förtroende samtidigt som vi inte har en uppsjö av spelare att välja mellan.

Det märktes en klar skillnad i energinivå hos VIK-spelarna kontra den släta insats man visade upp i Södertälje. Är ett tufft spelschema boven? Inte enligt de inblandade.
– Vi känner oss fräscha. Tyvärr har vi inte kommit upp i samma nivå på bortaplan som tidigare, säger Fish.
– Det är snarare mentalt. Över en lång serie kommer några sådana insatser. Vi hade haft en rejäl urladdning mot Oskarshamn innan och var inte där mentalt helt enkelt, menar Forsberg.
Mot Björklöven var energin tillbaka – och den bäddade för en imponerande trepoängare.
– Jäkligt skönt. Grym känsla att få fira med fansen efteråt, avslutar Christopher Fish.

Senaste hockeypodden:

Fakta och plusbetyg:

Västerviks IK - IF Björklöven 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

HockeyAllsvenskan, omgång 11

Första perioden: 1-0 (07:24) Oskar Drugge (Joacim Hedblad, Alexander Wiklund) spel 5 mot 4

Andra perioden: 

Tredje perioden: 2-0 (18:26) Christopher Fish (Patrik Blomberg, Oskar Svanlund) spel 5 mot 4

Skott: 24- 28 (9-9, 9-10, 6-9)

Utvisningar: VIK 4x2 min, IFB 5x2 min

Publik: 1403

Plusbetyg:

Jonas Fransson ++++

Andreas Frisk +++

Oskar Drugge ++++

Emil Wahlberg +++

Erik Gustafsson +++

Oskar Carlsson +++

Kim Johansson +++

Alexander Wiklund +++

Dan Pettersson +++

Joacim Hedblad ++

Oskar Svanlund +++

Patrik Blomberg +++

Christopher Fish +++

Ludwig Wistén ++

Pierre Gustavsson ++

Jacob Tenemyr +++

Mattias Elfström ++

Viiktor Lindell +++

Tony Pappila ++

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!