Englund gjorde farsan nöjd

De kan vända underlägen, spela på ledning och vinna matcher. Västerviks IK behärskar samtliga nämnda moment. – Vi har en stor tilltro till det vi gör, säger backen Joakim Englund.

Joakim Englunds Västervik är inne i ett galet bra stim och laddar nu för fredagens derby mot Oskarshamn. Foto: Viktor Allvin

Joakim Englunds Västervik är inne i ett galet bra stim och laddar nu för fredagens derby mot Oskarshamn. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2016-10-11 12:00

Västerviks framgång i hockeyallsvenskan fortsätter och insatserna är både imponerande och stabila.

De har en känsla i laget att inget är omöjligt. 

De har hamnat i underläge sex gånger – och vänt till seger de fem senaste gångerna. 

– Det kvittar hur matcherna ser ut, vi trummar bara på och har en stor tilltro till det vi gör, säger Joakim Englund. 

När de väl fått ett målmässigt övertag har de inte släppt det. 

Efter premiärförlusten mot AIK har sensationsnykomlingen noterats för åtta raka segrar, varav sju trepoängare. 

– När vi spelar på en ledning känns vi starka, vi fick träna på den biten förra säsongen och det har smittat av sig på de nya som har kommit in i laget, säger Englund. 

Trots att föreningen är ny på allsvensk nivå har de lyckats anpassa sig till den kostymen. Englund berömmer framför allt Tomas Linds och Mattias Karlins sätt att sätta samman gruppen. 

– Det är imponerande. De har fått in bra karaktärer i gruppen och även om vi tappat ett par tongivande spelare så har de hittat ersättare som kanske gör det ännu bättre. Det är fränt, säger Englund. 

Gjorde farsan nöjd

Förra säsongen lirade Västervik i division 1 medan Modo tillhörde SHL. 

I år spelar de i samma serie – och efter nio omgångar är Västervik makalösa elva poäng före Modo som har dubbla SM-guld. 

– Ingen har fallit ur ramen. Alla har varit med och bidragit, vi har börjat bra och det är jätteroligt. 

På söndagen mötte han sin moderklubb och på läktaren satt familj, släkt och vänner. 

– Min far är en riktig Modosupporter och det var nog första gången sedan 2007 (efter Modos andra SM-guld) han gick hem nöjd och lugn. Han säger att han går till hallen förväntansfull men lämnar den oftast förbannad. Nu blev det lite lättare när det var vi som vann mot dem. 

Vad säger du om föreningen med tanke på att du kommer därifrån?

– Det känns som att de har något virus i den föreningen, det är rätt orealistiskt att de är nere i allsvenskan. Seriesystemet bygger ändå på de idrottsliga prestationerna och Modo har inte varit tillräckligt bra. 

Mot Modo hade Englund över 20 minuters istid och i säsongsinledningen har han fått ett stort förtroende av Karlin.

Själv är han mer än väldigt nöjd med sin egen prestation. 

– Det är nog min bästa säsongsinledning, jag känner en trygghet på isen och försöker inte hitta på något som jag inte gjort på tio år, då kan det gå åt skogen.

– Det känns roligt att man hänger med, jag hade väl tänkt att det skulle bli mellan tio och tolv minuters speltid men det har blivit mer än så.

Om tre dagar väntar den stora matchen: första derbykampen mellan Västervik och Oskarshamn. 

– Det väntas komma mycket folk, det ska bli oerhört kul att möta dem i seriesammanhang och för dem som kommer härifrån blir det nog extra speciellt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!