Englund om avstängningen

Tre matchers avstängning och 3000 kronor i böter. Det straffet fick Joakim Englund efter sin tackling på IK Oskarshamns Martin Fehervary. Englund är inte nöjd med hur processen har gått till. – Hoppas Hellkvist är nöjd nu, säger Englund.

Foto:

Ishockey2017-10-17 15:28

Det ska snabbt klargöras att Englund inte har några problem med att bli avstängd, förutsatt att disciplinnämnden kunnat utröna att det är en regelvidrig tackling.

– Stäng av mig i så fall. Det har jag inga problem med. Jag tycker personligen inte att det är en regelvidrig tackling. Det är helt horribelt.

Men hur det har gått till är vad som gör Englund mest förbannad. Vi börjar i änden där disciplinnämnden redogör för sitt resonemang. I domen skriver man följande:

"Efter granskning av matchvideon bestämmer vi oss för att tacklingen är gjord på ett otillåtet sätt och tar i huvudet samt att Oskarshamnsspelaren inte är puckförande. Nämnden finner det utrett att Englund gjort sig skyldig till checking to the head som bedöms som vårdslös. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bedöms till en tid som motsvarar tre matcher. Vid bedömningen av avstängningens längd har nämnden tagit följande faktorer i beaktning: tacklingen träffar huvudet, tacklingen är vårdslös och tacklingen medför skaderisk."

– Vadå inte puckförande? Han vet att backen alltid står upp där, oavsett om det är jag eller någon annan. Han har utsidan och dumpet, men insidan har försvararen, säger Englund.

I domen har nämnden, enligt Englund, censurerat bort vissa delar av hans utlåtande "å det grövsta". Exakt vad vill han inte gå in på, men att det har med Björn Hellkvist att göra är ganska tydligt.

– Han kommer aldrig att erkänna det, men han sa till en av mina lagkamrater att "nummer tolv borde ha ögon i nacken nästa gång vi möts". Jag hoppas han är nöjd nu, Hellkvist. De påtryckningar och hot han skickar till disciplinnämnden bar frukt. Jag slipper i alla fall ha riddarutrustning på mig nästa gång vi möter Oskarshamn eftersom jag fått mitt straff, säger Englund.

VIK-ikonen fortsätter:

– Vad skickar det för signaler? Att förbundet och disciplinnämnden håller Hellkvist bakom ryggen? Det är fegt. Jag tar som sagt gärna mitt straff som de kan utläsa en ful tackling. Men att de väljer att helt blunda för de grejer Hellkvist säger gör mig fruktansvärt upprörd. Det vill jag få upp till ytan. Han kastar ut tydliga hot, det är klart att man blir orolig när han pratar om personlig vedergällning och hämnd, avslutar Englund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!