Enkelt val för Ullman

Nu är det officiellt. Västerviks IK har kommit överens med backen Erik Ullman.

Emil Ullman har nu bestämt sig för VIK. Han har tidigare bland annat spelat i Modo.

Emil Ullman har nu bestämt sig för VIK. Han har tidigare bland annat spelat i Modo.

Foto: ROBBIN NORGREN

Ishockey2018-05-31 18:51

Som Sporten kunde berätta under onsdagen så var Erik på väg till VIK efter en säsong i AIK. På torsdagskvällen meddelade VIK att parterna är överens om ett kontrakt för den kommande säsongen.

20-årige Erik hade ett tvåårskontrakt med AIK, men ett kontrakt som båda parterna var överens om att bryta.

– Jag fick inget förtroende hos AIK, så när Västervik hörde av sig var det ett väldigt lätt beslut att ta, säger Erik Ullman.

Den senaste säsongen tillhörde alltså Erik AIK, men det blev bara sex matcher i Hockeyallsvenskan. Större delar av säsongen var Erik utlånad till Huddinge där det blev 39 matcher i Hockeyettan och i kvalet till Hockeyallsvenskan.

Säsongen 2016/17 inledde Erik med spel för Bloomington Thunder i USHL, men han avslutade säsongen i Hockeyallsvenskan med att spela 36 matcher för Södertälje. Erik har även spelat för Modo och Björklöven.

– Västervik verkar ha något spännande på gång med sin omstart och det ska bli kul att få vara med på den resan, berättar Erik.

Beskriv dig själv som spelare?

– Jag är en offensiv back som gärna följer med upp i anfallen, men jag gillar att göra skitjobbet också, svarar Erik, som är uppväxt i Österhaninge utanför Stockholm och har Trångsund som moderklubb

VIK:s sportchef Emil Georgsson kommenterar kontraktsskrivningen med Erik Ullman så här i ett pressmeddelande:

"Erik är en högerfattad back, med stor potential. Han försöker vara kreativ och har en fin spelförståelse. Jag tror att VIK kan vara en bra miljö för Erik att utvecklas i och om han är beredd att arbeta hårt så finns alla möjligheter att ta klivet till att etablera sig som allsvensk spelare."

VIK-truppen:

Målvakter: Viktor Östlund, Emil Kruse.

Backar: Erik Gustafsson, Emil Wahlberg, Niklas Fohlin, Andreas Frisk, Erik Ullman.

Forwards: Pierre Gustavsson, Jonathan Rodensjö, Jacob Bjerselius, Emil Alba, Alexander Lindqvist Hansen, Mikael Hedlund, Jens Holmström, Filip Suchy, Gabriel Desjardins.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!