Eric har funnit sig tillrätta i Linköping

Från Vimmerby Hockey till en av Sveriges största klubbar, Linköpings HC. Från familjehemmet till egen lägenhet. Möt Eric Karlsson, VH:s senaste bidrag till elithockeyn. - Jag vill utvecklas så mycket som möjligt, säger Eric själv när vår tidning besökte honom.

Ishockey2009-09-11 22:19

Inte vilken 16-åring som helst skulle klara av att lämna tryggheten där hemma för ett helt nytt liv på en annan ort. Ett stort kliv, ett kliv som Eric inte ångrat många ögonblick sen den dagen han flyttade för cirka två månader sen.
- Det funkar riktigt bra, jag har kommit in bra i laget. Skolan börjar falla på plats och allt funkar över förväntan i hemmet. Det har visat sig att jag har lite dolda talanger när det gäller matlagning, säger Karlsson och skrattar lite.

VH-koloni
Många nya ansikten väntade naturligtvis i början, men på plats i Linköping fanns redan före detta VH-spelarna Andreas Rundgren, Patrik Bengtsson, Linus Hultström och Markus Modigs. Bengtsson och Rundgren har inför årets säsong flyttats upp till klubbens J-20 lag, Modigs och Hultström är lagkamrater med Eric i J-18. En skön trygghet naturligtvis, åtminstone tills allt funkar med det sociala.
- Det är riktigt bra spelare och grabbar som man känt hela livet. Båda två tillhör de viktigaste spelarna i laget, säger Eric angående Hultström/Modigs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!