Eriksson Ek avgjorde i förlängningen

Bara en halv minut in i förlängningsperioden satte Minnesotas Joel Eriksson Ek pucken i mål och avgjorde NHL-mötet mot Vancouver på hemmaplan. –Många tankar går genom huvudet om vad man ska göra. Jag menar, jag har sett Mats Zuccarello göra det där draget många gånger, jag försökte bara vara som honom, säger Eriksson Ek om sitt kontringsmål.

Minnesotas Joel Eriksson Eks matchvinnare.

Minnesotas Joel Eriksson Eks matchvinnare.

Foto: Craig Lassig/AP/TT

Ishockey2022-03-25 05:31

Det var riktigt nära att motståndarna Vancouver lyckades avgöra bara sekunderna före Eriksson Eks matchvinnare 3–2.

Vancouvers J.T. Miller fick iväg ett skott mot Minnesotamålet som tog i stolpen. Minnesotas Jonas Brodin lyckas i det efterföljande tumultet få tag i pucken och via Kirill Kaprizov skicka den till Eriksson Ek som hade tagit sig över till offensiv planhalva och kunde drämma in den bakom Thatcher Demko i Vancouverburen.

"Lite stökigt"

– Det var lite stökigt där i försvarszonen, men jag trodde att vi skulle vinna fajten och jag försökte dra i väg så fort som möjligt. Och som tur var fick jag tillfälle att göra något, säger Eriksson Ek.

– När man går in i förlängning kan allt hända. Vi fick en i stolpen, sen kontrar de och gör mål. Så här långt in i säsongen behöver man såklart alla poäng (man kan få), men jag kan inte vara missnöjd med det faktum att vi fick ett, säger Vancouvertränaren Bruce Boudreau.

Boudreau var för första gången tillbaka på Minnesotas hemmaarena sedan han fick kicken som lagets tränare i februari 2020.

Vancouversvenskarna Oliver Ekman-Larsson och Elias Pettersson noteras för varsin assist.

Lindholms succédebut

I måndags trejdades Hampus Lindholm från Anaheim till Boston, efter nio år i Kalifornien. Hans tid på östkusten kunde dock inte börja bättre. I 3–2-segern mot Tampa var svensken en av de bästa på isen.

– Hampus var till och med bättre med pucken än jag hade föreställt mig, särskilt på små ytor. Det stod ut för mig, vid sidan av hans förmåga att försvara. Han kommer bli en stor tillgång för oss, säger Bostontränaren Bruce Cassidy enligt Aftonbladet.

Förutom att assistera till ett av målen var Lindholm med och drev Bostons offensiv, och han är själv nöjd med sin insats.

– Jag tycker det gick så bra som man kan önska sig. Jag spelade mitt spel och i det ingår att ta initiativ, men det är också lätt i en sådan omgivning. Det är en ren fröjd att spela med så bra lagkamrater, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!