"Ett av de mer fartfyllda lagen i serien"

Vår genomgång av Vimmerby Hockeys motståndare i fortsättningsserien fortsätter. Näst på tur är Borås HC, som slutade tia i grundserien.

Borås HC vann en match och förlorade en mot Vimmerby Hockey i grundserien.

Borås HC vann en match och förlorade en mot Vimmerby Hockey i grundserien.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-12-26 21:30

Borås visade upp ett frejdigt spel i Hockeyettan under säsongen och gjorde mycket mål. Men det blev inte mer än en tiondeplats för BHC, som nu får sikta in sig på fortsättningsserien.
– Offensivt gör vi det jättebra där vi gör lika mycket mål som många topplag. Det vi haft brister i har varit det defensiva spelet, säger Christoffer Holst, klubbchef i Borås HC och fortsätter:
– När vi får ordning på försvaret så har vi sett att vi är med och tävlar mot alla lag i serien. Att vi har ett eget spel mot topplagen är väldigt positivt. 

När BHC och Vimmerby möttes var det två möten under en helg. Det första vann BHC hemma på straffar och dagen efter vann VH på sin hemmais med 3–1. 
– När vi mötte Vimmerby så tyckte jag att de var starkare än vad tabellen visade och det var jämna matcher mot oss. Det är ett av de mer fartfyllda lagen i serien, säger Christoffer Holst.

Truppmässigt så är det inte mycket som har hänt i Borås. Markus Ruuskanen, som plockades in på ett korttidsskontrakt, är inte längre med. Man har inte heller någon jättebred trupp, men räddningen kan vara ungdomslagen.
– Vi är ett av få lag som har ett J20-lag på elitnivå som vi alltid kan ta ifrån för att fylla på när det behövs hos oss. Vi satsar mycket pengar på bra utbildning och det är det inte många som gör. Det finns några juniorer som är på väg upp, berättar klubbchefen.
Vad är målsättningen i fortsättningsserien?
– Så högt upp som möjligt men vi vill undvika de två sista platserna.

Matcherna mellan VH och BHC var tuffa och jämna.
Matcherna mellan VH och BHC var tuffa och jämna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!