Ett efterlängtat återseende

I morgon smäller det. Matchen det snackats om så länge: VH mot VIK. - Klart att det är lite småsnack oss emellan, men det är schysta tongångar. Och förstås... en jäkla prestige, säger Västerviks Emil Georgsson.

I våras: lagpolare. I morgon: motståndare. På onsdags ställs Robin Ekström, till vänster, mot gamla radarkompisarna Emil Georgsson och Joacim Hedblad.

I våras: lagpolare. I morgon: motståndare. På onsdags ställs Robin Ekström, till vänster, mot gamla radarkompisarna Emil Georgsson och Joacim Hedblad.

Foto:

Ishockey2012-10-02 06:24


Ni vet turerna. Inför säsongen lämnade fem Vimmerbyspelare klubben för Västerviks IK, nykomlingen.
I morgon återvänder de till "Tigerkulan".
- Vi åker till Vimmerby utan press. Hur som helst är det en jäkligt tuff bortamatch och vi kommer inte bjuda på något skönspel. Kan vi kriga till oss någon poäng måste vi vara jättenöjda, säger Georgsson.

Effektiva VIK
Den profilstarke centern har som väntat öppnat säsongen starkt, precis som radarpartnern Joacim Hedblad. Båda ligger i toppen av poängligan, Hedblad är fyra, Georgsson sexa.
- Det ha gått lite upp och ner. Det tar ett tag innan det har satt sig. Vi har inte samma snurr på spelet som när vi spelade med Ekström. Patrik Karlqvist är en lite annan spelartyp.
Västervik är trea i tabellen efter att ha mött ett på papperet svagare motstånd än Vimmerby:
- Vi har haft några rejäla dippar i matcherna - och defensiven har inte fungerat helt okey. Däremot måste vi vara nöjda med effektiviteten. Vi har gjort flest mål av alla lag (25) - och inget av dem i power play.

"Ett jäkla drag"
För Emil Georgsson och övriga före detta VH-spelare är derbyt förstås speciellt:
- Klart att det är så. Det här är en match som alla vill spela. Det kommer bli mycket folk och ett jäkla drag.
Vad får ni se upp med i Vimmerby?
- Deras andrakedja med Jonason (Björn), Jim Nordh och "Jacke" (Jakob Karlsson). Men jag tycker nog att de har ett komplett lag. De har värvat för att gå längre än bara Allettan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!